Θα είχε τύχη σήμερα ένας νέος David Bowie ή υπάρχει και δεν του δίνει κανείς σημασία; 

H μουσική στην εποχή μας συνεχίζει να μας ψυχαγωγεί με διάφορους τρόπους και ήχους που δεν είναι πια όπως πριν αποδεκτοί από όλους, μικρούς και μεγάλους.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν δώσει την δυνατότητα στις εταιρείες να αξιοποιούν τις ηχογραφήσεις τους χωρίς απαραίτητα να ξετρελαίνουν το κοινό, κάτι σαν ατελείωτα μουσικά χαλιά με ηχογραφήσεις που στηρίζονται στην τεχνολογία.

Εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχεί στην μουσική το χιπ χοπ, πόση απήχηση θα είχε όμως χωρίς τα σάμπλινγκ που χρησιμοποιεί; Ακούστε το νέο Νο 1 άλμπουμ της Nicki Minaj και θα καταλάβετε.

Γιατί να επενδύσει μια εταιρεία σήμερα σε έναν νέο που θα έχει τα προσόντα του Bowieq για να τον καθιερώσει θα χρειασθεί χρόνια  και μέχρι τότε αυτός θα έχει κουραστεί και θα έχει αλλάξει επάγγελμα.

Ένας ταλαντούχος μουσικός του σήμερα είναι σαν τους χιλιάδες νέους που τριγύριζαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Λοδίνου και στο Παρίσι για να βρουν την τύχη τους.

Ποιος Παπαστεφάνου θα ανακαλύψει σήμερα την νέα Αρλέτα ή ποιος Πετρίδης με τους συνεργάτες του θα κάνει κορυφαία συγκροτήματα όπως οι οι Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά. 

Θυμάμαι στην δεκαετia του '70 που πηγαίναμε με τον Πετρίδη στο Λονδίνο και συναντούσαμε ονόματα όπως οι Genesis, οι ELO, οι Roxy Music, οι Yes, o ίδιος ο Bowie και τόσοι άλλοι που ήταν μεν διάσημοι, αλλά δεν είχαν την υπεροψία που έχουν τα αστέρια του Χιπ χοπ με τα κιλά από χρυσό που κουβαλούν συνήθως σαν διακοσμητικά στο σώμα τους.

Η μουσική όπως την ξέραμε έχει αλλάξει και οι εταιρείες, όπως όλη η κοινωνία που πουλάει κάτι έχει πια εθισθεί στο εύκολο κέρδος και αυτό δεν θα του το δώσει βέβαια η νέος Σαββόπουλος ή Μούτσης, αλλά αυτή που θα προκαλέσει με τα φυσικά προσόντα της ή αυτός που θα μας πει ότι έχει κάνει σεξ με ότι κινείται στον πλανήτη.