34 χρόνια πριν οι Faith No More έδωσαν ομορφιά στο Heavy Metal με το Real Thing

33 χρόνια πριν οι Faith No More έδωσαν ομορφιά στο Heavy Metal με το Real Thing

Πρώτη συμμετοχή του 20χρονου τότε Mike Patton που ήταν μέλος των Mr. Bungle και είχε δώσει δείγμα στα μέλη των Faith No More για να τον εγκρίνουν σαν τραγουδιστή και μέσα σε 1 μήνα έγραψε τους στίχους για ένα από τα κλασικά τους άλμπουμ που ήταν από τα πρώτα που παρουσίαζαν ένα είδος Heavy Metal που δεν βασιζόταν στα μακριά μαλλιά των ερμηνευτών.

Μαζί με άλμπουμ όπως τα (Red Hot Chili Peppers- Mother’s Milk, Jane’s Addiction- Ritual de lo Habitual, Nine Inch Nails- Pretty Hate Machine, το The Real Thing με το κλασικό πια Epic που έμπλεκε το Heavy Metal με το ραπ, το άλμπουμ πήγε μέχρι το Νο 11 της Αμερικής, έγινε όμως πλατινένιο.

Το άλμπουμ τα είχε όλα, rap-rock ( “Epic”); punk rock (“From Out of Nowhere”); ήχους της ανατολής (“Woodpecker from Mars”); death metal (“Surprise! You’re Dead!”); prog (το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ); pop (“Underwater Love”); funk (“Falling to Pieces”, “The Morning After”); lounge (“Edge of the World”); thrash metal (“Zombie Eaters”) και μία διασκευή σε Black Sabbath με το “War Pigs”, ήταν υποψήφιο για “Best Metal Performance”, αλλά έχασε από το One των Metallica.

 

 

Δημήτρης Ζουγρής