Γιατί ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας ζούνε αλλού για το δημογραφικό

Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσο ζω αυτόν που με πήρε τηλέφωνο στην ΕΡΤ ενώ έκανα εκπομπή στην θέση του Γιάννη και μου είπε όταν αναφέρθηκα στην ανάγκη στήριξης των γονέων με πολλά παιδιά, εγώ έχω 4 και την καταλαβαίνω παρά το γεγονός του ότι δεν ανήκα σ' αυτούς που δεν μπορούσα να τα μεγαλώσω, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ήμουν πλούσιος, απλά τα βόλευα. 'Θα  πληρώνουμε εμείς για να κάνετε εσείς παιδιά';.

Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία επικρατεί σε αρκετούς Έλληνες και σε όλους τους πολιτικούς. Είδατε στην πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία να μιλήσει κανείς για το δημογραφικό; κανείς και τα νέα στοιχεία λένε ότι δύο πεθαίνουν, ένας γεννιέται και οι γεννήσεις το 2022 ήταν 10% λιγότερες από το 2021.

Τι να κάνει το κράτος, τι να κάνει ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης ή οποιοσδήποτε είναι πρωθυπουργός; όλοι ξέρουν, αλλά πώς μπορεί ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης και οι υπόλοιποι εκατομμυριούχοι συνήθως πολιτικοί μας με 10 τουλάχιστον σπίτια ο καθένας να νιώσει τις ανάγκες ενός φουκαρά με 3-4 ή και περισσότερα παιδιά, όλοι οι πολιτικοί έχουν, μην πιστεύετε αυτούς που κάνουν τους φουκαράδες με γονείς και αδελφούς εκατομμυριούχους  και δεν μιλώ για τις περιθωριακές κατηγορίες αυτών που κάνουν παιδιά και δεν δουλεύουν ποτέ παίρνοντας επιδόματα, αλλά τους μεροκαματιάρηδες.

Τι θα κάνει το παιδί του ένας εμποροϋπάλληλος αν δεν έχει γονείς; πού θα το αφήνει Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και τα Σάββατα; άσε τις ανάγκες για τροφή, ένδυση, συχνά υγεία, γιατί αν δεν έχεις εμπειρία με τα κρατικά νοσοκομεία για παιδιά σε όχι και τόσο σοβαρά περιστατικά δεν ξέρεις τι εστί βερίκοκο, στα επείγοντα φαντάζομε και ελπίζω ότι θα υπάρχει μέριμνα.

Ο Μητσοτάκης έχει όλο τον καιρό μπροστά του να αλλάξει πολλά, ας το κάνει αν αγαπάει την Ελλάδα που σβήνει.