Γιατί όλοι στη κοινωνική μας ζωή αγαπούν όσους μιλούν και βγάζουν σκουπίδια από το στόμα τους;

Σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα υπάρχουν άνθρωποι που συχνά καταφέρονται σαν υπέρτατοι γνώστες εναντίον της κοινωνίας, των ιδεολογικά αντίθετα πολιτικών και γενικά πολιτών, όπως και άτομα από την διεθνή επικαιρότητα οι οποίοι κατέχουν υπέρτατα αξιώματα και παρουσιάζονται σαν άχρηστοι και με τα χειρότερα επίθετα. 

Αυτά τα άτομα συχνά η κοινωνία μας τα επιβραβεύει ακόμα και με το βουλευτικό αξίωμα γιατί έχει μία τάση να θεωρεί σαν μάγκες αυτούς οι οποίοι κατηγορούν τους άλλους, έστω και με ψεύτικους χαρακτηρισμούς, δεν τους νοιάζει αν είναι ψεύτικοι, ούτε το ψάχνουν, αρκεί που τους προσβάλλουν και αμφισβητούν την αξία τους.

Ίσως αυτό να ξεκίνησε από έναν καλλιτέχνη που δεν ζει πια και ο οποίος θυμάμαι σε ένα μικρό κανάλι είχε πει σε συνέντευξη του με την παρουσιάστρια, στον αέρα, θέλω να σε γ... ανάλογες συμπεριφορές απολαμβάνουν εκτίμησης από το ειδικό κοινό που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα, την 'κακούργα κοινωνία'.

Δεν είναι εύκολο να μπορείς να πείθεις τον κόσμο με αυτό που λες, ας πούμε ότι μερικοί έχουν το χάρισμα ανεξάρτητα του αν είναι καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιχειρηματίες ή οτιδήποτε άλλο..

Τα θύματα σπάνια μπορούν να αμυνθούν, θα πρέπει να πηγαίνουν στο δικαστήριο, κάτι που μερικοί δεν το επιθυμούν λόγω της κοινωνικής τους θέσης.