Όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εχθροί μας και δεν θα περνάνε καλά

Ο Jann Wenner, συνιδρυτής του περιοδικού Rolling Stone, ο οποίος  σε μια συνέντευξη που είχε σκοπό να βοηθήσει στην προώθηση του νέου του βιβλίου με τον τίτλο The Masters, έχει πλέον ουσιαστικά διαγραφεί από το Rolling Stone, το περιοδικό που ίδρυσε το 1967 .

Καθώς οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν από τα σχόλια του Wenner που τα χαρακτηρίζουν σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια  για μαύρες και γυναίκες καλλιτέχνες στη συνέντευξή του στους New York Times, Το Rolling Stone έγραψε «Οι πρόσφατες δηλώσεις του Wenner… δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τις πρακτικές του σημερινού Rolling Stone».

Το περιοδικό αποστασιοποιήθηκε από τον επί χρόνια επικεφαλής του, σημειώνοντας ότι «δεν έχει συμμετάσχει άμεσα στις δραστηριότητές μας από το 2019», προσθέτοντας, «Στον πυρήνα του Rolling Stone είναι η κατανόηση ότι η μουσική πάνω από όλα μπορεί να μας φέρει κοντά, όχι να μας χωρίσει».

Η δήλωση του περιοδικού ακολούθησε την είδηση ​​στις 16 Σεπτεμβρίου ότι ο Wenner είχε απομακρυνθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Rock and Roll Hall of Fame Foundation, του οποίου είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος. Άλλοι οργανισμοί καταδίκασαν τον πρώην τιτάνα των εκδόσεων για τα σχόλιά του ότι οι γυναίκες και οι μαύροι δεν ήταν «αρκετά εκφραστικοί στις απόψεις τους» ώστε να είναι το θέμα των συνεντεύξεων του, αν και οι καλλιτέχνες άργησαν να σχολιάσουν.

Το βιβλίο του Masters, έχει  προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 26  Σεπτ. Το 26, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με λευκούς άνδρες που ο Wenner πραγματοποίησε όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων πέντε ζωντανών - Μπομπ Ντίλαν, Μικ Τζάγκερ, Πιτ Τάουνσεντ, Μπόνο και Μπρους Σπρίνγκστιν - και δύο νεκρούς, τον Τζον Λένον και τον Τζέρι Γκαρσία. 

Όλο σχεδόν το Αμερικάνικο εκδοτικό κατεστημένο έχει στραφεί εναντίον του δείχνοντας μας ποιος κάνει πια κουμάντο στην Αμερική.