Η κάντρυ δεν είναι μουσική μόνο των Ρεπουμπλικάνων

Έχουμε ξεφύγει εντελώς και μόνο την φασολάδα δεν έχουμε συνδέσει ακόμα με την πολιτική.

Διάφοροι, δήθεν ειδικοί που αγνοούν ουσιαστικά όλα τα πιο βατά μουσικά είδη και γράφουν συχνά του κόσμου τις ανοησίες, ξαφνικά ανακάλυψαν την κάντρυ και μας λένε ότι η τρέχουσα άνοδος της στις ΗΠΑ οφείλετε σε δεξιά επίθεση στις δημοκρατικές πολιτικές, τρομάρα τους, των δημοκρατικών.

Πρώτον η κάντρυ πάντα είχε επιτυχία, από τότε που βγήκε το τραγούδι, δεύτερον δεν είναι απαραίτητα μόνο μουσική των δεξιών, είναι σαν να λέμε ότι και στην Ελλάδα οι δεξιοί ακούνε μόνο λαϊκά και οι αριστεροί μόνο Μάλαμα και Θ. Παπακωνσταντίνου.

Υπάρχει μία κόντρα μεταξύ κάντρυ, που είναι μουσική των λευκών και χιπ χοπ που είναι βασικά η μουσική των μαύρων.

Με τα κολπάκια των ΜΜΕ η μουσική των μαύρων έχει αυξήσει την επιρροή της στους λευκούς, αλλά η κάντρυ σχεδόν πάντα, ειδικά μετά το '90 έχει σημαντικό μουσικό μερίδιο, απλά ο τρόπος που δημιουργούνται οι κατάλογοι των επιτυχιών δεν την βοηθάνε. στα άλμπουμ όμως, ειδικά εδώ και μερικά χρόνια η παρουσία της είναι σημαντική και ουσιαστικά είναι η μουσική των λευκών με την μεγαλύτερη απήχηση.

Σίγουρα τα περισσότερα τραγούδια της ταιριάζουν με την φιλοσοφία των Ρεπουμπλικάνων, γιατί είναι  η μουσική της λευκής πλειοψηφίας, μαύροι, λατίνοι, Ασιάτες, έχουν την δική τους μουσική που μάλιστα παρουσιάζει αύξηση σε απήχηση με την σημαντική βοήθεια που έχουν από τα ΜΜΕ, γι' αυτό και αντέδρασαν οι φίλοι της.    

Είναι χαρακτηριστικό το ότι άλμπουμ όπως αυτά του Morgan Wallen χωρίς καμία προβολή πωλούν περισσότερο από κάθε άλλο είδος μουσικής, κάτι που ενοχλεί όπως δείχνει τους μηχανισμούς που στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από μαύρους και δημοκρατικούς.

Αυτοί που γκρινιάζουν για την επιτυχία της κάντρυ, ίσως θα προτιμούν τα εφήμερα αστέρια από τον χώρο του χιπ χοπ με τα ονόματα που αρχίζουν από Lil' και ξεφυτρώνουν συχνά για να εξαφανισθούν με την ίδια ταχύτητα.

Εκτός από το τραγούδι του Jason Aldean που έχει κάποια σχέση με ρατσιστικές απόψεις, τα υπόλοιπα τραγούδια είναι απλά με στίχους από την καθημερινή ζωή

Οι Dixie Chicks που ανήκουν στους Δημοκρατικούς είχαν μεγάλη επιτυχία.

Ο Oliver Anthony κατηγόρησε και τα δύο κόμματα ότι εκμεταλλεύονται το τραγούδι του που είναι γραμμένο για τον απλό άνθρωπο.

Ο Billy Bragg στην Αγγλία, ο οποίος είναι καθαρά αριστερός, προσάρμοσε το τραγούδι του Anthony στην Βρετανική πραγματικότητα.

 

Η κάντρυ είναι πιο κοντά στο ροκ από άλλα είδη μουσικής και α έπρεπε αυτό να μας ευχαριστεί, αφού είναι ένα είδος με μεγάλη και σημαντική παράδοση από μεγάλους καλλιτέχνες.

Γι' αυτό και η αντίδραση των Ελλήνων που συνήθως ανήκουν στο κόμμα που σαν μικρό παιδάκι νομίζει ότι θα αλλάξει τον κόσμο, αφού αυτά του λένε οι πρώην και μελλοντικοί αρχηγοί του. 

Video Url