Η μουσική έχει περάσει σήμερα σε  ρόλο διασκέδασης και όχι ακρόασης

Η μουσική έχει περάσει σήμερα σε  ρόλο διασκέδασης και όχι ακρόασης
Λέμε συχνά ότι οι νέοι δεν έχουν ενδιαφέρον για την μουσική αλλά αυτό δεν ευσταθεί σαν έννοια γιατί οι νέοι μας συχνά απολαμβάνουν την μουσική στους χώρους διασκέδασης με την διαφορά ότι ελάχιστοι από αυτούς ξεχωρίζουν το τι ακούν.

Πετυχημένες είναι πολλές από τις συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όμως δεν θα τολμούσα να πω ότι όλοι αυτοί οι νέοι ξέρουν το τι ακούν, το απολαμβάνουν όμως και αυτό έχει την σημασία του.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν οδηγήσει σε διαφορετικούς τρόπους επαφής με την μουσική γεγονός που στερεί πια από τους νέους την άμεση επαφή με τα φυσικά προϊόντα όπως ήταν και είναι για μερικούς ακόμα οι δίσκοι βινυλίου, τα cd και αν θέλετε και οι κασέτες.

Δυστυχώς οι νέοι μας δεν έχουν πια επαφή και με το ραδιόφωνο, ακόμα και στα αυτοκίνητα συχνά ακούνε μουσική με άλλους εναλλακτικούς τρόπους, η τεχνολογία έφερε κι εδώ τις αλλαγές της.

Το πρόβλημα θα προκύψει όταν θα δει η βιομηχανία του δίσκου ότι αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα και οι νέοι δεν θα μπορούν να συντηρούνται μουσικά από το παρελθόν, αφού ο ήχος της κάθε εποχής δεν θα είναι πάντα επίκαιρος.

Ήδη ακούνε αρκετά δεκαετία του '80, αλλά οι επόμενες δεκαετίες δεν είναι τόσο δυνατές με μεγάλα ονόματα και θα προκύψει πρόβλημα.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και την εξέλιξη της τεχνολογίας ή τις τάσεις του κοινού, μπορεί αύριο να γυρίζει το ταγκό, κανείς δεν ξέρει.