Κανείς δεν θέλει να μπει στο μυαλό του άλλου, όλοι έχουν τα δικά τους πιστεύω και εμπειρίες

Σας γράφω πχ τις απόψεις μου για το 1973, τις διαβάζετε κι ενδεχομένως να βρίσκετε κάποιο ενδιαφέρον, όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπείτε στην ουσία αυτών που συνέβησαν τότε, η περιγραφή είναι περιγραφή, όχι πραγματικότητα.

Έγραψα τις απόψεις μου για την πόλη φάντασμα που είναι η Αθήνα, αρκετοί φίλοι μας οι οποίοι κατοικούν στο κέντρο συμφωνούν απόλυτα μαζί μου, άλλοι που περνάνε τα βράδια τους διασκεδάζοντας στο γκάζι και στην ευρύτερη περιοχή το βρίσκουν λάθος.

Όμως εγώ έχω στο μυαλό μου μια Πανεπιστημίου με χιλιάδες κατοίκους που προσπαθούσαν να την διασχίσουν ο ένας κολλημένος στον άλλο, εσείς βλέπετε ένα μισογεμάτο καφέ μπαρ και μια κινητικότητα που περιορίζετε κάθε βράδυ σε δύο τετράγωνα.

Η Αθήνα πριν παραδοθεί στην ερημιά ήταν από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης.

Αντιρρήσεις φέρνουν μερικοί και για τον ρόλο που έπαιξαν οι διαδηλώσεις στην σημερινή κατάσταση. Έχω ζήσει διαδηλώσεις, έχω πάρει μέρος σε αρκετές από αυτές με διάφορες αιτίες, ποτέ όμως δεν θυμάμαι τις καταστροφές που έγιναν στον αιώνα που διανύουμε, αυτοί που έπαιρναν μέρος αδιαφορούσαν και για τις ανθρώπινες ζωές ήταν οι πρώιμοι χούλιγκανς που απλά ήθελαν να καταστρέψουν ότι έφτιαξαν όλοι οι άλλοι και αυτούς τους επαγγελματίες μπαχαλάκιδες συχνά τους υπερασπιζόταν ένα μεγάλο κομμάτι από το πολιτικό κατεστημένο και πολλά ΜΜΕ. Τώρα τους φταίει ο Μπακογιάννης, ο Μπακογιάννης πτώμα παρέλαβε, πτώμα θα παραδώσει όταν πάει για βουλευτής, τον βλέπω κάπου στα μέσα της επόμενης θητείας του.

Η Αθήνα είναι η Ευρωπαϊκή πόλη που έχει αλλάξει περισσότερο από κάθε άλλη και οι Έλληνες έχουν αλλάξει, ο φανατισμός σε όλα τα επίπεδα κυριαρχεί παντού, γι' αυτό και η εγκληματικότητα δεν υποχωρεί, στον έρωτα, στον αθλητισμό, στην πολιτική, τα θέλουν όλοι, όλα δικά τους και με αποκλειστικότητα, έχουμε γίνει πια κακομαθημένα παιδιά, από τις ανίκανες κυβερνήσεις μας οι οποίες μας καλοπιάνουν μόνο για να τις ψηφίζουμε, δεν τους ενδιαφέρουν οι νόμοι και η εφαρμογή τους και η πορεία της χώρας.

Θα αλλάξει η κατάσταση, φοβάμαι πως όχι, όλο και χειρότερα θα γίνεται.

Video Url