Γιατί είναι ωραίο ένα πρωινό μπάνιο στη θάλασσα

Σας αρέσει να κάνετε παρέα στα ψάρια; αν ναι τα πρωινά γύρω στις 9 ή και νωρίτερα αν θέλετε είναι η καλύτερη ώρα να απολαύσετε το θαλάσσιο μπάνιο σας χωρίς πολυκοσμία και παρακολουθώντας σε μερικές περιπτώσεις τα ψάρια να κάνουν τις πρωινές τους βόλτες ή να παίζουν τα παιχνίδια τους.

Μερικοί λανθασμένα πιστεύουν ότι το πρωί τα νερά είναι κρύα και πιο κατάλληλη ώρα είναι μετά τις 11 ή και αργότερα, όμως ένας ηλικιωμένος που του έχει συστήσει ο γιατρός να μην κολυμπάει σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 23 βαθμούς νομίζω, έχει ένα ειδικό θερμόμετρο και με πληροφορεί για την θερμοκρασία.

Σήμερα μετά από πολλές μέρες που το θερμόμετρο έδειχνε 25, έδειξε 26, βαθμοί που είναι αρκετοί για ένα χλιαρό μπάνιο.

Ο ΄ήλιος δεν είναι ακόμα καυτερός έτσι θα απολαύσετε το μπάνιο σας χωρίς στην συνέχεια να νιώσετε να σας καίει την πλάτη, αν βέβαια κυκλοφορείτε με τα πόδια όπως εγώ και όχι με το αυτοκίνητο.

Το δρομολόγιο που κάνω είναι μία μεγάλη ανηφόρα, βέβαια με αρκετές στάσεις γιατί δεν κάνει να ζορίζουμε τον εαυτό μας εμείς που έχουμε τα προβληματάκια μας όμως η καθημερινή άσκηση βοηθάει σε πολλά πράγματα και μας κρατάει σε καλή σχετικά φόρμα.

Ο κόσμος έχει αραιώσει κάπως, δεν μιλάμε βέβαια και για ένα τουριστικό μέρος, μπορεί η Σαλαμύκονος να έχει την γοητεία της, αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο από την Μύκονο.

Από τότε που άρχισε η εκπομπή κάνω τα μπάνια μου εδώ, όπως και τα παιδιά μου, αραιότερα τώρα πια γιατί η πρόσβαση στην υπόλοιπη Αττική ίσως είναι πιο εύκολη και γενικά δεν νομίζω ότι η Σαλαμίνα πια είναι στα καλύτερα της, αν και έχει μερικά υπέροχα μέρη που δεν υπάρχουν αντίστοιχα σε πολλά σημεία της Αττικής, αλλά γούστα είναι αυτά. 

Δεν ξέρω πάντως πολλά μέρη της Αττικής που να έχουν χταπόδια και αρκετό ψάρι, αν και νομίζω απαγορεύεται το ψάρεμα με συγκεκριμένους τρόπους.