Πεθαίνουν άνθρωποι, καίγονται σπίτια, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε, ζοφερό το μέλλον της Ελληνικής φύσης

Οι φωτιές φέτος έχουν ξεφύγει από τα συνηθισμένα και απειλούν να τινάξουν στον αέρα όλα τα οικοσυστήματα, άνθρωποι νεκροί, χιλιάδες ζώα, δυσκολίες σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μια κατάσταση που δεν δείχνει να έχει εύκολο τέλος.

Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και θα παίξει τον ρόλο της στα επόμενα χρόνια, ποτέ άλλοτε δεν έπαιρνε η Πάρνηθα τόσο συχνά φωτιά, πρέπει οι αρμόδιοι να το ερευνήσουν αυτό, τι φταίει.

Ας ελπίσουμε ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα και δεν θα έχουμε επανάληψη αυτών που ζήσαμε στην Αττική πριν από 2 χρόνια.

Τα νέα πριν από λίγο για την Πάρνηθα

 

Tον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας απειλεί πλέον η πυρκαγιά που καίει από την Τρίτη το πρωί στην περιοχή της Φυλής, με τους κατοίκους να βιώνουν δραματικές στιγμές στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια τους με τη συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων.

Με περισσότερα από δέκα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Ντάρδιζα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά.

Η φωτιά κινείται στο όριο του Εθνικού Δρυμού και δίνεται μάχη για να μην εξαπλωθεί μέσα στο παρθένο δάσος. Το πύρινο μέτωπο σκαρφαλώνει εκ νέου στο βουνό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ που "σπρώχνουν" τις φλόγες προς το καζίνο και το τελεφερίκ και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά. 

Από αέρος επιχειρούν στην περιοχή 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για συντονισμό, και 8 αεροσκάφη: 4 τράκτορες από Ελλάδα, δύο από Γερμανία και 2 Canadair.

Αναφορικά με το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Οι μικροεστίες φωτιάς στην περίμετρο του κατασβέστηκαν άμεσα από το προσωπικό και δεν επεκτάθηκαν στις εγκαταστάσεις του.