Υπάρχει μεγάλη υποκρισία στο θέμα των παράνομων μεταναστών

Έντεχνα η κυβέρνηση από την προηγούμενη θητεία της, αλλά και πριν από αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα άλυτα προβλήματα που προκαλεί η παράνομη μετανάστευση.

Η τραγωδία της Πύλου και η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που μάλλον θα μας αποκαλύψει άλλον ένα ομαδικό τάφο μεταναστών που έπεσαν θύματα της φωτιάς στην προσπάθεια τους να φτάσουν αρχικά σε Ελληνικό και μετέπειτα σε Ευρωπσϊκό έδαφος.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει στην ουσία ανοικτά σύνορα για όλους έχει μία παράλογη μεν αλλά ίσως λογική αιτία, σου λέει αφού μπαίνουν παράνομα στην χώρα όπως και να έχει, γιατί να μην μπαίνουν νόμιμα.

Το πρωί διάβασα την είδηση ότι βρέθηκε πλοιάριο στα βράχια της Ρόδου με 21 άτομα, αυτούς θα τους μαζέψει το λιμεναρχείο και θα τους βρει το Ελληνικό κράτος διαμονή, ποια θα ήταν η διαφορά αν ερχόντουσαν με το πλοίο της γραμμής, καμία, θα γλιτώνανε και τα 5000 που δίνουν στον δουλέμπορα, ενώ θα μπορούσαν να τα δίνουν σαν βίζα στο Ελληνικό κράτος.

Αυτοί που κάηκαν στην Αλεξανδρούπολη και δεν ξέρουμε πόσοι είναι, δείχνει ότι μπαίνουν χιλιάδες κάθε μέρα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες κάποιοι τους βοηθούν ή κάνουν τα στραβά μάτια, είναι πολλά τα λεφτά για έναν μισθωτό των 800 ευρώ που φυλάει τα σύνορα.

Η Αγγλία θα υλοποιήσει μάλλον κάτι που θα τους αποτρέπει στην προσπάθεια τους να πάνε στο νησί, όσους πιάνουν θα τους βάζουν σε πλοία και δεν θα πατούν το πόδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν είναι ανθρωπιστικό το μέτρο, εντάξει, αλλά πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, αυτοί που θέλουν να έλθουν είναι ενδεχομένως εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αυτούς που έχουν έλθει ήδη, δεν τους αξιοποιεί σωστά η Ελλάδα, δουλεύουν, αν δουλεύουν,, μαύρα και συνήθως σε παράνομες δουλειές, θέλει μια ξεκάθαρη λύση, όχι μαγειρέματα με την Ευρωπαϊκή ένωση που μας δίνει χρήματα για να τους κρατάμε στην Ελλάδα.