Γιατί ο Ζουγρής και ο Πετρίδης στην μουσική αισθάνονται ότι είναι πάντα 18

Σχολιάζαμε με τον Πετρίδη την αντίδραση όσων αγαπούν την μουσική και μας παρακολουθούν στα σημερινά, αλλά και παλαιότερα  ακούσματα και αυθόρμητα ο Γιάννης είπε ότι θα πρέπει εμείς που μας αρέσει η Olivia Rodrigo, η Billie Eilish, αλλά παράλληλα και όλοι οι καλλιτέχνες από το 1930 που η μουσική είναι πιο κοντά στην σημερινή της μορφή, να είμαστε τέρατα.

Γιατί πραγματικά από συζητήσεις διαπιστώνουμε ότι πχ οι σημερινοί 35ριδες, γυναίκες και άνδρες, δεν θα λέγαμε ότι βρίσκουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε φωνές όπως αυτές της Olivia Rodrigo και Billie Eilish τα τραγούδια των οποίων βρίσκουμε ελκυστικά όπως αυτά που αγαπήσαμε σαν παιδιά  στην μακρινή δεκαετία του '60.

 

Video Url

 

Ο Γιάννης το πρωί μίλησε παλαιότερα στο πρώτο πρόγραμμα στην εκπομπή της Νατάσας Μπαστέα και του Μάκη Προβατά, έχοντας συνομιλήτρια μια χαρισματική, όπως πιστεύουμε γυναίκα η οποία αγαπάει, όπως όλοι μας βέβαια την μουσική η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή και την διαμόρφωση του χαρακτήρα της, όπως πιστεύω βέβαια εγώ διαβάζοντας όσα γράφει στα βιβλία και τα μέσα που συνεργάζεται, όπως τα ΝΕΑ και η Athens Voice.

H Σώτη, είναι, όπως την αποκάλεσε φίλος, κάτι σαν την θηλυκή έκδοση  του Νίκου Δήμου, αλλά σε ακόμα πιο τολμηρή έκδοση που εμάς τουλάχιστον μας γοητεύει κάθε γραμμή της σε ό,τι γράφει, ήταν μία ενδιαφέρουσα εκπομπή-συζήτηση που μπορείτε να ακούσετε κάποια στιγμή, ίσως και τώρα, δεν ξέρω τα τεχνικά της ΕΡΤ στο Ert Echo.

Σαν επιλογή του ο Γιάννης είχε το τελευταίο τραγούδι της Rodrigo με τίτλο Vampire και με αυτό αφορμή έγινε η συζήτηση μας.

Σε κάθε δεκαετία, εγώ και ο Γιάννης έχουμε αγαπημένα τραγούδια γιατί ποτέ δεν πάψαμε να παρακολουθούμε την μουσική σκηνή, ο Γιάννης μάλιστα, όταν κυκλοφορούν, παραμένει αγοραστής τους.

Εδώ και χρόνια έχω καθιερώσει να στέλνω κάθε εβδομάδα τα νέα άλμπουμ που κυκλοφορούν, τα οποία εγώ και ο Γιάννης τα ακούμε όλα, σε όσους στέλνουν ένα οποιοδήποτε ποσό, μια φορά τον χρόνο για την ενίσχυση της σελίδας. 

 

Video Url

 

Πραγματικά το βρίσκω αστείο, το ότι δεν θέλουν παρά ελάχιστοι να στερηθούν ένα μικρό ή μεγάλο ποσό, ανάλογα με την δυνατότητα τους για να στηρίξουν μια προσπάθεια που δεν έχει πια τις οικονομικές δυνατότητες που είχε ίσως στο παρελθόν και η σελίδα του site έχει τα έξοδα της, άσε και η ενασχόληση με αυτό δεν επιτρέπει να ασχοληθεί κανείς με κάτι άλλο, οπότε υπάρχει και το βιοποριστικό θέμα για ορισμένους.

Όλη η υπόθεση ανατρέπει την Παρθενήσια λογική που νομίζω ότι έχω, αλλά η ζωή έχει πολλές ανατροπές, οπότε όλα είναι αποδεκτά.

 

Όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε σε όλο τον πλανήτη σελίδα που θα γράφει για τον θάνατο του Paul από τους Paul and Paula και για την Olivia Rodrigo, καλύπτοντας στην ουσία μια χρονική περίοδο 80 και ετών, αφού συχνά γράφουμε και για το 1940.

Ναι είμαστε τέρατα της μουσικής και το απολαμβάνουμε και ελπίζουμε έτσι να πεθάνουμε, απολαμβάνοντας πάντα νέα μουσική, όπως πχ το άλμπουμ των Jon Batiste, Liam Gallagher, Renee Rapp, Warren Zeilders, Jungle, Grace Potter που κυκλοφόρησαν χθες και κάνοντας βουτιές στο παρελθόν με τραγούδια των Moby, Genesis κα όπως έκανε το πρωί ο Γιάννης και κάνει τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές στον Kosmos.
 

Video Url