Πυροσβέστες, αυτοί οι ήρωες του καλοκαιριού

Είναι πολύ εύκολο όπως διαπιστώνει κανείς στην εποχή μας το να κάνεις κριτική από τον καναπέ σου, βέβαια συνήθως όλοι αυτοί που το κάνουν αγνοούν την πραγματικότητα και απλά πιστεύουν ότι γυρίζεις ένα κουμπί, και μαγικά σταματάνε οι άνεμοι, η φωτιά υπακούει στις επιθυμίες μας και μας δίνει το δικαίωμα να την τιθασεύσουμε.

Όλοι αυτοί, που για δικούς τους λόγους κάνουν κριτική στους υπεύθυνους δεν είναι δυνατόν να αγνοούν τους κανόνες της φύσης  η οποία πάντα νικά τον άνθρωπο σε ανάλογες καταστάσεις.

Ηθελημένα αγνοούν τις πυρκαγιές που καταστρέφουν πολλές περιοχές στον πλανήτη με αιτία, όχι μόνο την κλιματική αλλαγή, αλλά και πολλά άλλα, σε μερικά από τα οποία επέρχεται και ο ανθρώπινος παράγοντας.

Κάθε χρόνο, ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις προσλαμβάνουν συνήθως εποχικούς πυροσβέστες, είναι μια απόφαση που παίρνουν οι αρμόδιες αρχές, κάτι ανάλογο με τα σκουπίδια σε νησιά όπως πχ η Σαλαμίνα, αν τους προσλάβει σαν μόνιμους τα οικονομικά του κάθε δήμου θα τιναχθούν στον αέρα και έχουν περάσει οι εποχές που όλα αυτά γινόντουσαν και οδήγησαν την χώρα στα βράχια.

Τους πυροσβέστες φαντάζομαι θα τους 'μαλώνουν' κυβερνητικά στελέχη γιατί οι φωτιές έχουν επιπτώσεις στην κοινή γνώμη, εκτός βέβαια από τις πραγματικές ζημιές στις περιουσίες, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις σε απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η αντιπολίτευση τους κατηγορεί συνέχεια ότι δεν έχουν σχέδιο, βέβαια θα μου πεις αντιπολίτευση είναι τι να κάνει, δεν ξέρω, αλλά μία αντιπολίτευση που καταγγέλλει συνέχεια την κυβέρνηση σε Ευρωπαϊκή ένωση, με τους μετανάστες  που έρχονται κατά χιλιάδες πια ουσιαστικά ανεξέλεγκτα και εντάξει, ας έλθουν φουκαράδες είναι, αλλά πώς θα ζήσουν αφού οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν τους θέλουν, δεν μ' αρέσει ιδιαίτερα.

Οι πυροσβέστες είναι οι ίδιοι που είχε και η πριν από την ΝΔ κυβέρνηση, άντε να είναι μια θέση πιο κάτω αυτός που τοποθέτησαν αυτοί, στο δημόσιο ανεβαίνουν ιεραρχικά και όλοι βολεύονται.

Οι πυροσβέστες μας κάνουν το καλύτερο με συχνά κίνδυνο της ζωής τους, δεν είναι σωστό ο παραμικρός υπαινιγμός γι' αυτό που κάνουν.

Τι να πει κανείς για τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων, ήρωες με όλη την σημασία της λέξης.

Και μην μου πει κανείς ότι υποστηρίζω πάλι την κυβέρνηση, δηλαδή όλοι οι πυροσβέστες είναι φίλοι μιας πολιτικής παράταξης, μην τρελαθούμε, αυτό που καίγεται κάθε μέρα είναι η Ελλάδα και ο πισινός μας, στον βαθμό που έχουμε συμμετοχή ας προσέχουμε και να αφήσουμε τις επικρίσεις από τον καναπέ μας,  στο διαδίκτυο.

Σε άλλες χώρες συμβαίνουν φέτος πιο έντονα φαινόμενα, η άνοδος της θερμοκρασίας δεν περνάει ανώδυνα. Υπομονή και κουράγιο στους πληγαίντες και βέβαια άμεση βοήθεια από την πολιτεία.