O Roger Waters θα κυκλοφορήσει το δικό του Dark Side Of The Moon των Pink Floyd

Ο Ρότζερ Γουότερς θα κυκλοφορήσει το The Dark Side of the Moon Redux, μια επανερμηνεία του διάσημου άλμπουμ των Pink Floyd του πρώην συγκροτήματος του άλμπουμ του 1973, στις 6 Οκτωβρίου.

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που δημιουργήσαμε, ένα έργο που μπορεί να κάθεται περήφανα δίπλα στο πρωτότυπο, χέρι-χέρι σε μισό αιώνα», δήλωσε ο Waters σε ένα δελτίο τύπου που ανακοίνωσε το άλμπουμ.

«Η αρχική μορφή του Dark Side Of The Moon  μοιάζει με κάποιους τρόπους σαν τον θρήνο ενός ηλικιωμένου όντος για την ανθρώπινη κατάσταση», σημείωσε. "Αλλά ο Dave [Gilmour], ο Rick [Wright], ο Nick [Mason] και εγώ ήμασταν τόσο νέοι όταν τα καταφέραμε, και όταν κοιτάς τον κόσμο γύρω μας, προφανώς το μήνυμα δεν έχει κολλήσει. Γι' αυτό άρχισα να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να φέρει η σοφία ενός 80χρονου σε μια επαναλαμβανόμενη εκδοχή."

Η βινυλική έκδοση του The Dark Side of the Moon Redux θα ολοκληρωθεί με μια νέα πρωτότυπη σύνθεση διάρκειας 13 λεπτών, εμπνευσμένη από τη διαδικασία επαναηχογράφησης του Dark Side.

 

Το έργο πρωτοεμφανίστηκε τον Φεβρουάριο, όταν ο Waters έδωσε στην Telegraph μια προεπισκόπηση των επεξεργασμένων τραγουδιών. Στη συνοδευτική συνέντευξη, ο Γουότερς υπερασπίστηκε προληπτικά το έργο, κατανοώντας ότι κάποιοι θα αμφισβητούσαν την επιθυμία του να ηχογραφήσει ξανά ένα τόσο διαχρονικό άλμπουμ.

«Έγραψα το The Dark Side of the Moon. Ας ξεφορτωθούμε όλα αυτά τα «εμείς» χάλια!». Δήλωσε ο  Waters. «Φυσικά, ήμασταν ένα συγκρότημα, ήμασταν τέσσερις, συνεισφέραμε όλοι – αλλά είναι το έργο μου και το έγραψα. Λοιπόν… μπλα!»

Ένα μήνα αργότερα, ήταν πιο ειλικρινής σχετικά με το έργο.

«Δεν αντικαθιστά το πρωτότυπο, το οποίο, προφανώς, είναι αναντικατάστατο», εξήγησε ο Waters στο Facebook. «Αλλά είναι ένας τρόπος για τον 79χρονο άντρα να κοιτάξει πίσω τα 50 χρόνια που μεσολάβησαν στα μάτια του 29χρονου [εαυτού του] και να πει, για να παραθέσω ένα ποίημά μου για τον πατέρα μου: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό, κρατήσαμε την εμπιστοσύνη του, ο μπαμπάς μας θα ήταν περήφανος για εμάς».

Roger Waters, 'The Dark Side of the Moon Redux' 
1. "Speak to Me"
2. "Breathe"
3. "On the Run"
4. "Time"
5. "Great Gig in the Sky"
6. "Money"
7. "Us and Them"
8. "Any Colour You'd Like"
9. "Brain Damage"
10. "Eclipse"
11. An Original Composition

Video Url