Πνιγμοί, τροχαία και δολοφονίες αποδεκατίζουν τους Έλληνες

Σε μια χώρα που οι περισσότεροι από τους κατοίκους της ζουν δίπλα στην θάλασσα οι Έλληνες καθημερινά βλέπουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές, παιδιά και ηλικιωμένοι γιατί είτε δεν ξέρουν κολύμπι, είτε αγνοούν βασικούς κανόνες που δεν συγχωρεί η θάλασσα, αλλά και η κολύμβηση σε πισίνες.

Θα πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά μας κολύμπι από την ηλικία γύρω στα 5-6 ετών και οι ηλικιωμένοι, ανεξάρτητα του αν έχουν κάποιο φανερό πρόβλημα υγείας να μην υπερτιμούν τις δυνάμεις τους και να τηρούν τις οδηγίες που υπαγορεύει η λογική.

Δηλαδή να μην κολυμπούν στα βαθιά, ποτέ κολύμπι μετά από φαγητό και καλό είναι να υπάρχει κάποιος άλλος στην περιοχή που κολυμπάμε.

Οι καθημερινοί σχεδόν πνιγμοί είναι τόσοι πολλοί που πρέπει επιτέλους να μας προβληματίσουν.

Τα τροχαία είναι μία άλλη βασική αιτία ανθρώπινης απώλειας, ειδικά νέων ανθρώπων οι οποίοι συχνά οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ αγνοώντας την λογική, ενώ σπάνια φοράνε κράνος όσοι κυκλοφορούν με δίκυκλα.

Το καλοκαίρι και μετά από επιστροφή από διασκέδαση δυστυχώς ξέρουμε την δυσάρεστη ειδησεογραφία που ακολουθεί την κάθε νύχτα που μπορεί να προκαλεί ευεξία, αλλά δυστυχώς το αλκοόλ είναι απαγορευτικό για έναν που πρέπει να οδηγήσει και να επιστρέψει σώος σπίτι του, όσα πρόστιμα και αν μπουν, ο κόσμος είναι αδιόρθωτος.

Οι δολοφονίες μπορεί να μην έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά σε αριθμό, όμως κάθε μέρα δεν λείπουν από τις ειδήσεις.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, βιασμοί, ασυμφωνία χαρακτήρων, ποτά και ναρκωτικά είναι οι βασικές αιτίες που έχουν προκαλέσει προβληματισμό.