Ο χαρισματικός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε σχεδόν τα πάντα

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μία μοναδική περίπτωση στην Ελληνική σύγχρονη ιστορία, σε αρκετά νεαρή ηλικία έγινε αρχηγός σε ένα κόμμα που κατάφερε να  το οδηγήσει στην εξουσία και να αποκτήσει εκατομμύρια πιστούς χωρίς να έχει ιδιαίτερα προσόντα σε σχέση με άλλους πρωθυπουργούς μας οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σπουδάσει σε μεγάλα Ευρωπαϊκά ή Αμερικάνικα πανεπιστήμια.

Ο Τσίπρας είχε μία πορεία σπουδών ανάλογη με αυτήν που ήθελε να δώσει στους σημερινούς νέους, 

Αφοσιωμένος στον κομματικό μηχανισμό, όπως άλλωστε αρκετοί από τους βουλευτές όλων των κομμάτων, έπιασε από μικρός το νόημα και όπως λένε οι απλοί άνθρωποι του κάθισε.

Θα τον κρίνει λέει η ιστορία, παραμύθια, κανένα πρώην πρωθυπουργό δεν κρίνει η ιστορία, υπάρχει πάντα ένα πέπλο μυστικότητας για τα πεπραγμένα τους το οποίο εμείς οι απλοί πολίτες δεν το μαθαίνουμε ποτέ.

Το χάρισμα το είχε όμως, θυμάμαι το 2015 πριν τις εκλογές σε μία στάση λεωφορείων της Σαλαμίνας που μία 45χρονη προσπαθούσε να με  πείσει για το πόσο καλός ήταν στα οικονομικά και ότι είχε οικονομικές σπουδές.

Η παρουσία του στην θέση του πρωθυπουργού δεν πέρασε απαρατήρητη για την Ελλάδα και πολλές από τις ενέργειες του έβαλαν την σφραγίδα για το μέλλον μας.

Τα ισχυρά του ατού ήταν σύμφωνα με τους οπαδούς του η τιμιότητα, το ότι μας έβγαλε από το τρίτο μνημόνιο, όπως φαντάζομαι μας έβγαλε ο Σαμαράς από το 2ο και δεν ξέρω ποιος από το πρώτο, τα μνημόνια απλά είχαν ημερομηνία λήξης.

Και το πιο βασικό ότι ήταν τόσο τίμιος που άφησε ταμείο στην επόμενη κυβέρνηση, αντί να κλέψει. Αυτό θα το καταλάβουν ακόμα και τα εγγόνια του εγγονού μου μια και ουσιαστικά η χώρα είναι χρεωμένη με την υπογραφή του μέχρι το 2099.

Ας είναι καλά ο άνθρωπος, σε πολλά είχε καλές προθέσεις, αλλά άγνοια της πραγματικότητας, πίστεψε ότι η Ευρωπαϊκή ένωση θα υποχωρούσε και ότι ο Πούτιν θα αγνοούσε την συμφωνία της Γιάλτας και τους δυτικούς και θα μας φόρτωνε ρούβλια και πολλά άλλα, με βασικότερο το ότι επένδυσε στο ότι ο βλάκας Κούλης Μητσοτάκης θα ήταν εύκολο θύμα στο ταλέντο του, το ίδιο πιστεύουν ακόμα και οι οπαδοί του που θεωρούν τον Μητσοτάκη, Κούλη και απορούν για τους ηλίθιους Έλληνες που αγνόησαν το κόμμα τους.

 Κέρδισε τα πάντα με όπλο την οργή των Ελλήνων για τα μνημόνια και την οικονομική κρίση, ακολούθησε όμως την ίδια διαδρομή.