Η ευκολία που αποκηρύσσουν μερικοί Έλληνες, καλλιτέχνες που αγαπούσαν για πολιτικούς λόγους είναι μοναδική, νέος στόχος τους ο Nick Cave

Αγγίζει πια εξωπραγματικές καταστάσεις η ευκολία που νεοέλληνες οπαδοί συγκεκριμένου πολιτικού φάσματος αποκηρύσσουν καλλιτέχνες που στην κυριολεξία λάτρευαν επειδή μερικές από τις απόψεις τους δεν συμφωνούν, όπως θεωρούν, με τις δικές τους.

Εντάξει με τους Έλληνες, εδώ υπάρχει ένα διαχρονικό κόλλημα στο πώς αντιλαμβάνεται κανείς την συμπεριφορά των καλλιτεχνών ωθούμενοι κυρίως από την τακτική αυτών που υποτίθεται πολεμούν για να αλλάζουν τον πλανήτη και οι οποίοι όμως ποτέ δεν έχουν πάρει σαφή πολιτική θέση λέγοντας, εγώ υποστηρίζω και ψηφίζω το τάδε κόμμα, αλλά καταφέρονται εναντίον αυτών για τους οποίους διαβλέπουν ότι είναι εχθρικό το κοινό που τους ακολουθεί και ανέχονται στις συναυλίες τους συνθήματα τα οποία συχνά μερικοί πιο επαναστάτες με ηλικία που έχει αποχαιρετήσει εδώ και χρόνια οποιαδήποτε επαναστατική πράξη, υιοθετούν και στις προσωπικές τους σελίδες στο διαδίκτυο για τους δήθεν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Αυτή η επαναστατικότητα μην γράψω τι  αυτών που νομίζουν ότι μπορεί να επεμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη και εύκολα, όπως νόμιζαν παλιά να τον αλλάξουν έχει καταντήσει πια γραφική και αγγίζει τα όρια του γελοίου.

Τελευταίο θύμα τους ο Nick Cave τον οποίο είδαν να κάνει παρουσία στην στέψη του Βασιλιά Καρόλου και μάλλον τον έβγαλαν οριστικά από τις προτιμήσεις τους.

Δεν θα σταθώ το τι σημαίνει η Βασιλεία για τους Άγγλους, όπου κι εκεί υπάρχουν βέβαια αυτοί που είναι αντίθετοι στον θεσμό, αλλά το να κρίνει ένας Έλληνας ένας καλλιτέχνη που είναι υπήκοος της Βρετανικής κοινοπολιτείας και έχει τις απόψεις του νομίζω ότι είναι υπερβολικό και πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει αυτή η νέα κατηγορία Ελλήνων που δεν έχει και μεγάλη ιστορία ότι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας σε όλο τον πλανήτη και είναι άδικο να το κάνουμε ακόμα και στο άμεσο περιβάλλον μας. 

Ο πλανήτης είναι για όλα τα ανθρώπινα πλάσματα, όχι μόνο για τους οπαδούς μιας ομάδας, ενός κόμματος, μιας ιδεολογίας. Οι ολοκληρωτικές απόψεις ποτέ  δεν είχαν καλό τέλος στην ανθρώπινη ιστορία.