Βλέπετε μικρά παιδιά να παίζουν στους δρόμους στις συνοικίες των μεγάλων πόλεων;

Αυτά που έζησαν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σαν παιδιά στους δρόμους των μεγάλων πόλεων δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Τα παιδιά σήμερα δεν βγαίνουν καθόλου στους δρόμους, δεν παίζουν, το κάνουν μόνο σε παιδικές χαρές σε συγκεκριμένες ώρες, σαν στρατιωτάκια και όχι σε όλο τον ελεύθερο χρόνο τους όπως στο μακρινό παρελθόν.

Αυτό που απασχολεί σήμερα τον κάθε πιτσιρικά είναι το κινητό του που είναι και η λύση για να μην ασχοληθούν μαζί του οι μόνιμα προβληματισμένοι πια γονείς που προσπαθούν κι αυτοί να βρουν μερικά λεπτά ελεύθερου χρόνου, κάτι που είναι συνήθως μάταιο.

Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών τα κάνει πιο απόμακρα, τα αποθαρρύνει από το να κάνουν μεγαλώνοντας σχέση με το άλλο φύλο και δημιουργεί τα προβλήματα που βλέπουμε να αυξάνονται σε όλο  τον πλανήτη.

Ελπίζω ότι αυτό δεν ισχύει στην Ελληνική επαρχία, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό και θα έχουμε πάντα αυτούς που θα ξεχωρίζουν.

Η πολιτεία ουσιαστικά έχει ευνουχίσει δασκάλους και καθηγητές στους χώρους εκπαίδευσης οι οποίοι φοβούνται να επέμβουν σε οποιαδήποτε παραβατικότητα των παιδιών γιατί κινδυνεύουν από τους γονείς που εκτελούν χρέη εισαγγελέα.

Ήδη η συμπεριφορά μικρών σε ηλικία παιδιών έχει αλλάξει, έχει γίνει πιστεύω πιο βίαιη και αυτό θα γίνει πιο ορατό στα επόμενα χρόνια.

Η μουσική, τα σπορ είναι μια σχετική εύκολη διέξοδος που μπορεί να βοηθήσει στην συμπεριφορά τους, όμως βλέπουμε αδιαφορία της πολιτείας στην μουσική και όλο και πιο πολλούς ξένους στα διάφορα αθλήματα κάτι που δεν ενισχύει το κίνητρο των πιτσιρικάδων όπως έκαναν παλιά οι Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές και παίκτες του μπάσκετ με τα επιτεύγματα τους.