Λίβερπουλ: σημεία των καιρών, από τους Beatles στην Eurovision

H πόλη του Λίβερπουλ που στην δεκαετία του '60 ήταν η πηγή της μουσικής επανάστασης που κατέκτησε όλο τον πλανήτη και άλλαξε για πάντα τα μουσικά γούστα του κόσμου, φέτος φιλοξενεί το θεσμό-πανηγυράκι της Eurovision και η πόλη προσπαθεί να προσελκύσει όσο μπορεί πιο πολλούς ταξιδιώτες για ένα ετήσιο διαγωνισμό που σπάνια απασχολεί τον κόσμο περισσότερα από μία εβδομάδα.

 

Τουριστικοί οι λόγοι βέβαια που το Λίβερπουλ φιλοξενεί τον θεσμό που κανονικά θα έπρεπε να γίνει στην Ουκρανία. 160 εκατομμύρια θα παρακολουθήσουν στην τηλεόραση το διαγωνισμό, ενώ 100.000 θα βρεθούν αυτές τις μέρες στο Λίβερπουλ για να ζήσουν από κοντά τις στιγμές του διαγωνισμού.

Το Λίβερπουλ δεν είναι μία πόλη που μπορεί να προσελκύσει ιδιαίτερα τουρισμό  και σίγουρα η μουσική ιστορία της πόλης με τους Beatles και η Eurovision θα την βοηθήσουν, όμως η σύγκριση των κόσμων που εκπροσωπούν τα Βρετανικά συγκροτήματα του '60 με τα ονόματα της Eurovision είναι άνιση, όσο κρατάνε μερικές μπύρες και η καθιερωμένη πίτσα. Δύσκολα θα υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο στην τελική βραδιά, τα προγνωστικά δεν δίνουν πολλές πιθανότητες στο τραγούδι της χώρας μας.