Η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει 'ανθρωπιά'

Στην επικαιρότητα τελευταία η τεχνητή νοημοσύνη με τα κέντρα εξουσίας να προσπαθούν να μας πείσουν πόσο πιο ωραία και έξυπνη είναι σε σχέση με την ανθρώπινη και πόσο εύκολα μπορεί να έχει αποτελέσματα που συχνά είναι καλύτερα από αυτά που πετυχαίνουν οι άνθρωποι.

Σεξ με κούκλες, ταινίες σε ύφος σκηνοθεσίας Alfred Hitchcock, τραγούδια που θα μπορούσαν να είναι γραμμένα από τους Beatles, ιστορίες γραμμένες σε ύφος που θα μπορούσαν να εμπνευσθούν μεγάλοι συγγραφείς, πίνακες ζωγραφικής όπως θα τους ζωγράφιζαν μεγάλοι ζωγράφοι και γενικά οτιδήποτε μπορεί να αλεσθεί στην μηχανή του κιμά που ονομάζεται τεχνητή νοημοσύνη.

Με την διαφορά ότι όλα αυτά τα έχει κάνει πριν το ανθρώπινο γένος με πολλούς να προσπαθούν να μιμηθούν τα πρωτότυπα, ποτέ όμως με την ίδια επιτυχία.

Ποιος ο σκοπός όλου αυτού του επιχειρήματος; η εκτόπιση στο περιθώριο του ανθρώπινου παράγοντα  και η επιβράβευση της μετριότητας σε μια προσπάθεια που πηγάζει από συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία και περιλαμβάνει όλα τα κινήματα που έχουν εμφανιστεί εδώ και μερικά χρόνια και θέλουν να αλλάξουν την ιστορία του πλανήτη.

Θα τα καταφέρουν; πρόσκαιρα νομίζω ναι, αφού ελέγχουν με το χρήμα τους περισσότερα ΜΜΕ από όσα νομίζουμε.

Στο τέλος, όπως στις ταινίες οι άνθρωποι θα νικήσουν τα ρομπότ.