Άλλοι ζητιανεύουν για χρήματα, άλλοι για αγάπη, άλλοι για πολιτισμό

Χθες σε μία παιδική χαρά δύο ζευγάρια συζήταγαν πού να πάνε για φαγητό, στην συζήτηση ένας είπε να πάμε εκεί, ο άλλος απάντησε μα εκεί πρέπει να κλείσεις πριν από μία εβδομάδα, στην πορεία τηλεφώνησαν και τους είπαν ότι έπρεπε να είχαν κλείσει πριν από δύο εβδομάδες, φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα συμβαίνει ούτε στα πιο γνωστά φαγάδικα του πλανήτη, ζούμε μία περίοδο που ο κόσμος, ο οποίος δηλώνει συνήθως λιγότερο από 5000 ετήσιο εισόδημα δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά του, τώρα με την πανδημία και τον περιορισμό στο σπίτι μάζευαν με τους γνωστούς τρόπους.

Στο τριήμερα όλα τα ξενοδοχεία στις γνωστές περιοχές έχουν συχνά πληρότητα 100%, τα καφέ Κυριακή πρωί από τις 11 είναι γεμάτα.

Χθες όμως επίσης είδα έναν από τους πολιτικούς αρχηγούς να δηλώνει ότι ο κόσμος 4 χρόνια πεινάει στην κυριολεξία και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα απαραίτητα, η κυβέρνηση μας μιλάει για μεγάλη βελτίωση στην οικονομία, τελικά ποιος λέει αλήθεια, μάλλον και οι δύο πλευρές.

Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα που καμία κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγξει, από την άλλη το 1/3 του λαού μας σίγουρα δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του για πολλούς λόγους.

 

Άλλοι αμείβονται με λίγα χρήματα, άλλοι παίρνουν πενιχρές συντάξεις γιατί είχαν επιλέξει να μην κολλάνε ένσημα, έβαζαν τα χρήματα στην τσέπη, αλλά το σύστημα πάντα βρίσκει τρόπο να στα πάρει και τότε κρίνεται η διαχείριση που έκανες στα χρήματα που πέρασαν από τις τσέπες σου.

Άλλοι απλά ήταν άτυχοι, χρεώθηκαν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και πολλά άλλα που τα ζούμε καθημερινά, σε όλο τον πλανήτη ζούμε μία εποχή που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, αλλά πείνα δεν υπάρχει, θα το βλέπαμε.

Όσο και να σας φαίνεται παράξενο, ο Γιωργάκης όταν έλεγε ότι χρήμα υπάρχει, ήξερε τι έλεγε, δεν είναι καθόλου βλάκας όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν μερικοί, είναι ίσως το ίδιο έξυπνος με τον πατέρα του, απλά δεν έχει την μαγκιά του πατέρα του ο οποίος είχε 'ψωνίσει' τον Έλληνα πολίτη και τον έκανε ό,τι ήθελε, οι Έλληνες βέβαια προτιμούν πάντα τύπους σαν τον πατέρα όχι μαμόθρευτα όπως αποκαλούν όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τους κοροϊδέψουν.

Η χώρα θα συνεχίσει να ζει έτσι, αφού αυτό βολεύει την πλειοψηφία και τα κόμματα με την πλειοψηφία θέλουν να είναι, όχι με τους φουκαράδες που δεν έχουν κάποιον να τους δείξει τον δρόμο να δούνε φως.