Θέλουν οι Έλληνες σταθερή κυβέρνηση;

Αν κρίνουμε από το παρελθόν, όχι, το 1989 χρειάσθηκαν 3 εκλογικές αναμετρήσεις για να γίνει με τα 1000 ζόρια τελικά κυβέρνηση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; απλούστατα γιατί ο Έλληνας, ίσως και άλλοι λαοί, δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τους αντιπάλους του, στο ποδόσφαιρο, την πολιτική, την ζωή, συχνά σκοτώνει επειδή δεν δέχεται την απόρριψη και ποιος αγαπάει τόσο πολύ ώστε να θέλει το καλό του αντιπάλου του αν αυτό αφορά το γενικό καλό, ελάχιστοι. Πάντα προσπαθούμε να μειώσουμε τα επιτεύγματα του αντιπάλου και να του βάλουμε εμπόδια για να μην πετύχει.

Η απλή αναλογική είναι η τέλεια συνταγή για κυβερνητική αστάθεια, η ψήφος των 16ρηδων επίσης λίγο επίφοβη και δεν ισχύει παρά μόνο στην Αυστρία.

Δεν είναι τυχαίο το ότι από τα αγαπημένα τραγούδια του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν το Γεννήθηκες για την καταστροφή (Τρελοκόριτσο), η καταστροφή ασκεί έλξη στους Έλληνες.

Κανονικά θα έπρεπε και τα 3 πρώτα κόμματα να δηλώσουν από τώρα ότι θα είναι διαθέσιμοι για συγκυβέρνηση με όποιον έλθει πρώτος, δεν το κάνουν όμως, τους αρέσει να παίζουν τις κουμπάρες, ας το πουν και αν δεν τους θέλει ο πρώτος, όποιος και αν είναι αυτός θα χρεωθεί την ευθύνη, όχι όλα στην πλάτη του λαού μας που ακόμα δεν έχει συνέλθει από τα λάθη και των τριών κομμάτων.

Και μην ξεχνάτε, μία μέρα διακυβέρνησης είναι αρκετή για να αλλάξει κάποιος τα πάντα και δεν είναι απαραίτητο να είναι δικτάτορας, αλλά ειλικρινής με ότι λέει και θέλει.

Video Url