Μια ωραία πεταλούδα ψάχνει φθηνές τιμές για να επιζήσει

Πιστεύει κανείς ότι θα δούμε ξανά τις τιμές όπως ήταν πριν από 1 χρόνο;

Αυτές οι εκλογές έχουν πολλές ιδιαιτερότητες με πολλές από αυτές να παίζουν σημαντικό ρόλο στην  ζωή μας. Όμως δυστυχώς για μας αντίθετα από ότι υπόσχονται σχεδόν όλα τα κόμματα, άλλα περισσότερο, άλλο λιγότερο, οι περισσότερες από τις εξαγγελίες τους που έχουν οικονομικό περιεχόμενο, δηλαδή σχεδόν όλες, είναι απίθανο να μπορέσουν να ικανοποιηθούν.

Οι εκλογές του 2023 έχουν ξεπεράσει σε παροχές από την κυβέρνηση και υποσχέσεις από την αντιπολίτευση κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Μιλάμε για μία παράνοια όπου η κυβέρνηση μοιράζει συνέχεια χρήματα λες και ο ψηφοφόρος έχει κάποιο λόγο σαν ανταμοιβή να την ψηφήσει.

Από τη άλλη η αντιπολίτευση τάζει τόσα πολλά πλειοδοτώντας σ' αυτά που έχει ήδη δώσει η κυβέρνηση σαν να θεωρεί δεδομένο το ότι έχουμε στο τσεπάκι μας το 4ο και 5ο μνημόνιο.

Δύσκολα όμως θα μας δώσουν οι ξένοι άλλα χρήματα αφού δεν έχουμε να τους δώσουμε τίποτα σαν εγγύηση, εκτός και αν αρχίσουμε να πουλάμε τα νησιά μας και την ηπειρωτική χώρα, τα αρχαία μας και ότι θεωρητικά δεν μπορούμε να πουλήσουμε.

Έβλεπα χθες στις ειδήσεις για τη απελπισία των Βαλκανικών χωρών για την πτώση της τιμής του σιταριού που παραμένει πια στα αζήτητα, βλέπω τις σημαντικές πτώσεις στις τιμές της ενέργειας και αναρωτιέμαι που είναι τα κόμματα, οι φουρναραίοι, όλοι οι επιχειρηματίες να μειώσουν τις τιμές που έχουν ανεβάσει πολλές φορές και 100%, μιλάμε για επαγγελματίες  οι οποίοι βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων για το προσωπικό τους όφελος, αυτή η χώρα πάντα θα ζει στην σκιά των μισών που κλέβουν το υπόλοιπο μισό.

Όποιος πιστεύει ότι θα δει τις παλιές τιμές πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο, εκτός βέβαια και αν αυτοί οι οποίοι κατηγορούν τον Μητσοτάκη έχουν σαν σχέδιο να κάνουν την Ελλάδα Βόρεια Κορέα, αλλά Βόρεια Κορέα που να ζεις σαν την Νότια δεν υπάρχει, ή το ένα ή το άλλο, διαλέγεις και παίρνεις και φορτώνεις στον λαό τις συνέπειες, πάντα όμως θα υπάρχει ο κίνδυνος να έχεις την τύχη αυτών που επιβάλλουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, γιατί οι Έλληνες συμπαθούσαν Καντάφι, Μιλόσεβιτς, Σαντάμ και λοιπά λουλούδια, δεν θα ήθελαν όμως να είχαν την τύχη τους.

ΟΙ τιμές στις καπιταλιστικές χώρες ορίζονται από τους Καπιταλιστές που ελέγχουν τα προϊόντα, αν θες κάνεις συγκεκριμένη καμπάνια στον λαό, μήπως και ξυπνήσει, πχ, μη αγοράσεις για 1 μήνα αυτό το γιαούρτι, μην ψωνίσεις από αυτόν τον φούρνο, μην πας σ' αυτό το σούπερ μάρκετ, όχι αόριστα θα ρίξουμε  τις τιμές, ενώ ξέρεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις γιατί δεν έχεις το δικαίωμα από το νόμο..

 

Οι περισσότερες τιμές έχουν ανέβει πάνω από 50%, εκτός βέβαια από το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς, δηλαδή ανεβάζουν 2500 κωδικούς 50%+ και δεν ανεβάζουν 50, το κουτόχορτο σταθερό βέβαια, ένα καλό χόρτο θες 4-5 ευρώ το κιλό, δηλαδή όσοι τα μαζεύουν θέλουν μεροκάματα 300 ευρώ τουλάχιστον, σαν τους χρυσοθήρες.