Άρνηση προσαρμογής; Έτοιμος για απόσυρση;

Υπάρχουν σε όλα τα πράγματα πάντα τουλάχιστον  δύο διαφορετικές απόψεις, αρχικά υπάρχει το αρσενικό και το θηλυκό, το μαύρο και το άσπρο, το σωστό και το λάθος, το δίκαιο και το άδικο, ο τρελός και ο γνωστικός, η μέρα και η νύχτα, το καλό και το κακό και αμέτρητα άλλα που κάνουν πιο όμορφη στις περισσότερες περιπτώσεις την ζωή μας.

Μεγαλώνοντας ο άνθρωπος μοιραία βιώνει διάφορες καταστάσεις που τον κάνουν πιο σοφό ή πιο βλάκα και αυτή η διαφορά χαρακτηρισμού υπάρχει γιατί ο κάθε ένας από εμάς  βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

Ποιος έχει δίκιο; κανείς δεν το ξέρει, όλα τα κρίνει ο χρόνος, όμως  εκδικητικά πολλές φορές, δεν σου δίνει ποτέ την δυνατότητα να αλλάξεις τις πράξεις σου για να κάνεις διαφορετική αξιολόγηση.

Το ότι σήμερα κάποιος έχει μία άποψη με την οποία δεν συμφωνεί κανείς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λανθασμένη, οι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να κάνουν λάθη, αμέτρητα λάθη για τα οποία βέβαια μετανιώνουν αλλά φροντίζουν και να τα ξεχνάνε.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη τα κάνουμε στην πολιτική και στις κρίσεις μας για κάθε εποχή και στις προσωπικές μας σχέσεις όπου πολλές φορές μας παρασύρουν συναισθήματα όπως ο θυμός, η μη σωστή εκτίμηση των πραγμάτων και η άγνοια από την πραγματικότητα.

Προσωπικά νιώθω πια ότι δεν είναι εύκολο να συνεννοηθώ  εύκολα με τους άλλους, μ' αρέσουν ας πούμε οι Boygenius, αλλά άλλοι πιστεύουν ότι είναι δημιούργημα 'σκοτεινών δυνάμεων' που θέλουν να ταράξουν την κυριαρχία καλλιτεχνών του Χιπ χοπ όπως ο Drake, ενώ εγώ πιστεύω ότι είναι συγγενείς του ήχου που έχει ακολουθήσει η Taylor Swift.

Στην πολιτική, δεν βλέπω και μεγάλες διαφορές μεταξύ όλων σχεδόν των κομμάτων, όλοι πουλάνε ένα συγκεκριμένο προϊόν, όμως στην ουσία όταν η κατάσταση ζορίσει ακολουθούν άλλους κανόνες, εκτός των άκρων βέβαια. Η πρόταση μου για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα σε πολλούς που έχουν μάθει να ζουν διαφορετικά και μια τέτοια συνεργασία ενδεχομένως θα τινάξει στην κυριολεξία την ζωή τους στον αέρα. 

Στην ζωή αδυνατώ να παρακολουθήσω την λογική των μεγάλων κρατών που όπως τα άγρια σκυλιά θέλουν με την δύναμη τους να επιβάλλουν το δικό τους δίκαιο αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα θύματα. Στο συγκεκριμένο θέμα βέβαια θα πείτε, τι προτείνεις, να παραδοθεί ο αδύναμος; να μην παλέψει για την ανεξαρτησία του; δυστυχώς αν δεν παλέψεις σε επίθεση άγριου ζώου, απλά θα σε καταπιεί και οι ηγέτες δυνατών κρατών υπακούουν σε μία δικιά τους λογική, την λογική του ισχυρού σαν τα άγρια αδέσποτα σκυλιά.

Γιατί να συμφωνήσω οπωσδήποτε με κάποιον από αυτούς ή την άλλη πλευρά, γιατί απλά αν δεν διαλέξω μία από τις δύο πλευρές απλά θα εξαφανισθώ, αυτό είναι το παιχνίδι γι' αυτό δεν μπορώ να το αποδεχθώ. Καλή Κυριακή