Φοίβο Δεληβοριά, εμείς περιμένουμε και απολαμβάνουμε τα Νούμερα

Έχω ζητήσει από το Φοίβο να συμμετάσχει στην έρευνα που ξεκινήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες σχετικά με τα πρώτα χρόνια ζωής των καλλιτεχνών που αγαπήσαμε και το τι τους ώθησε στο να ασχοληθούν με την μουσική.

Θα θυμούνται ίσως οι αναγνώστες μας αυτά που έγραψα για τα Νούμερα στα πρώτα επεισόδια και την μάλλον συμπτωματικά σημαντική απήχηση που είχε από τότε η σειρά που είχε αρχίσει όχι με το τόσο ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, το ίδιο είχε συμβεί και με το Μουσικό κουτί του Πορτοκάλογλου που κι αυτή από σύμπτωση, από τότε που την επισημάναμε εξελίχθηκε σε μία από τις πιο πετυχημένες μουσικές εκπομπές στην ιστορία της ΕΡΤ.

Ο Νίκος και ο Φοίβος είναι δύο μουσικοί που έχουν δουλέψει πολύ ψάχνοντας το παρελθόν, ειδικά ο Φοίβος επειδή είναι νεότερος του Νίκου, πραγματικά έχει στήσει μία σειρά που προσωπικά την παρακολουθώ το ίδιο ευχάριστα όπως τις σημαντικές Αμερικάνικες σειρές που έχουν σχέση με την μουσική, αλλά και γενικά την κοινωνία μας, όπως το Saturday Night Fever. ΟΙ αναφορές του στο μουσικό παρελθόν είναι χαρακτηριστικές για μία εποχή στην οποία δεν είχε καν γεννηθεί και αναφέρει μάλιστα στο σημερινό επεισόδιο ότι ήταν στην κούνια όταν το Ελληνικό τραγούδι ήταν σε μία από τις καλύτερες εποχές του.

Πραγματικά δύσκολα θα θυμηθώ στην Ελληνική τηλεόραση σειρά με τέτοιο επίπεδο αξιολόγησης και αυτό που μ' αρέσει στον Νίκο και στον Φοίβο είναι το ότι δεν είναι κολλημένοι με κανένα είδος τραγουδιού στον Ελληνικό χώρο.

Δεν είναι εύκολο να τολμήσεις να χρησιμοποιήσεις στην ΕΡΤ τον Αντύπα, καλλιτέχνη που θα βγάζουν σπυριά ακούγοντας τον οι δήθεν κουλτουριάρηδες, επίσης ο Φοίβος ενώ δεν κρύβει συνήθως τις πολιτικές του πεποιθήσεις, δεν δείχνει, φανερά τουλάχιστον να  πιστεύει ότι ένα είναι το κόμμα και οι άλλοι να κάνουν αυτό που έλεγε ο Μητρόπουλος και πάνω απ' όλα είναι σταθερός στις πεποιθήσεις του από παιδί, δεν προσαρμόζεται σύμφωνα με τις εξελίξεις. 

Το  επεισόδιο που ήταν μάλλον σε επανάληψη ήταν πάλι εξαιρετικό, πώς μπορούν και είναι πάντα τόσο ευρηματικοί, μπράβο τους.