Οι Jethro Tull είναι ακόμα νέοι για να μπουν στο Rock and Roll Hall Of Fame

To Rock and Roll Hall Of Fame είναι ένας αξιόλογος θεσμός και βοηθάει σημαντικά την μουσική, όμως όπως συμβαίνει όταν σε μία ψηφοφορία παίρνουν μέρος πολλά άτομα, είναι μοιραίο το να υπάρχουν και πολλές διαφορετικές γνώμες.

Βασικό ρόλο στις ψηφοφορίες παίζουν οι ηλικίες αυτών που ψηφίζουν, οι επηρεασμοί που δέχονται από καλλιτέχνες αυτοί που αποτελούν την επιτροπή που κάνει τις προτάσεις και πάνω απ' όλα οι εμπειρίες που έχει ο καθένας που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Jethro Tull είναι ένα από τα 100+ ονόματα που θα έπρεπε ήδη να έχουν εισαχθεί, όμως για να γίνει αυτό θα έπρεπε να τους προτείνουν αυτοί που άκουγαν classic rock και progressive στην δεκαετία του '70, αυτοί είναι λίγοι και κυρίως Ευρωπαίοι.

Ο Ian Anderson και το συγκρότημα του έχουν πλούσιο έργο, όμως δεν έχουν τραγούδια επιτυχίες, όπως ας πούμε η Kate Bush που μετά την επιτυχία που είχε το Running Up That Hill μάλλον θα μπει, ή δεν έχουν την υποστήριξη που έχουν οι Joy Division  που είναι υποψήφιοι με 1 1/2 άλμπουμ και οι New Order που αρέσουν σε πολλούς, αν και στην Αμερική είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, ενώ δεν είναι οι Free/Bad Co. που και σαν μουσικοί υπερτερούν, όσο για τους τραγουδιστές τους η διαφορά είναι μεγάλη, ο Paul Rodgers μόνο με τον Plant μπορεί να συγκριθεί.

Στο πέρασμα του χρόνου όλα θα διορθωθούν, ας πούμε σε 20 χρόνια από τώρα.

Video Url