29 ευρώ τον μήνα αύξηση, είμαι ευγνώμων, ευχαριστώ!

Είμαι ένας από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έλαβαν, όπως λέει η κυβέρνηση αύξηση στις συντάξεις τους σε ποσοστό που προσεγγίζει το 7%.

Είναι εύκολο για μία κυβέρνηση να κάνει την επικοινωνιακή πολιτική της, εμείς όμως οι απλοί πολίτες βλέποντας τον λογαριασμό διαπιστώνουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις μετά την οικονομική κρίση του 2012 περιφρονούν τους πολίτες που έδωσαν την ζωή τους σαν εργαζόμενοι και προσωπικά νιώθω μία αφόρητη πίκρα.

 

Δουλεύω και έχω ένσημα από 13 ετών, συνολικά σε χρόνια 42 με ποσά που στα τελευταία χρόνια έφταναν στην ανώτερη κλίμακα.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μου έκοψαν την σύνταξη μου σχεδόν στα μισά και τώρα μας δίνει αύξηση 29 ευρώ τον μήνα, ενώ παράλληλα μου ζητάει φόρους για αναδρομικά που έλαβα πριν από 5 χρόνια και αφορούσαν τα λεφτά που μου είχαν κρατήσει παράνομα, ζητάνε μάλιστα χρήματα από το 2014 με διάφορα τρικ στους νόμους, ενώ όταν ζήτησα επιστροφή για κάτι που μου κρατούσαν παράνομα επί 20 χρόνια, μου είπαν ότι βάσει του νόμου δικαιούμε επιστροφές μόνο για τα τελευταία 5 χρόνια.

 

Δηλαδή για τις απαιτήσεις του το κράτος μπορεί με ειδικές τροπολογίες να πάει και 20 χρόνια πίσω, ενώ οι πολίτες μόνο 5, είναι δικαιοσύνη αυτό; είναι οι πολίτες ίσοι έναντι του νόμου;

 

Τέλος φίλος με 4 χρόνια λιγότερα χρόνια εργασίας, πήρε 90 ευρώ αύξηση, είμαι περίεργος με τι κριτήρια προσδιορίζουν τις συντάξεις και επίσης για το πώς μπορούν και κοιμούνται ήσυχα ο Κατρούγκαλος και οι άλλοι υπουργοί που ούτε ξέρουν τι έχουν υπογράψει, απλά υπάκουσαν στις εντολές των Ευρωπαίων για περικοπές τόσο της %.

29 ευρώ αύξηση με πληθωρισμό σχεδόν 10%, πολύ ανθρώπινο, πραγματικά νιώθω την απελπισία αυτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ζωής η οποία θα γίνετε όλο και πιο δύσκολη και καλά εμείς είμαστε δρομολογημένοι λόγω ηλικίας και με τις πανδημίες, οι νεότεροι πώς θα ζήσουν, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει πια σε όλο τον πλανήτη, εδώ έχουμε και ανίκανο κρατικό μηχανισμό στο να μοιράζει σωστά αυτά που δικαιούται ο κάθε πολίτης.