Γιατί ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στην εξουσία

Οι φίλοι της ΝΔ, όπως και ο Μητσοτάκης  ζουν σε ένα δικό τους κόσμο στον οποίο απολαμβάνουν την πρώτη θέση στην προτίμηση των Ελλήνων, αγνοώντας όμως ότι αυτή δύσκολα θα τους επιτρέψει να κάνουν κυβέρνηση και στις δύο πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί αυτή τη φορά, μπορεί να έχουμε πάλι και 3 και γιατί όχι 4  διαδοχικές εκλογές.

Ας τα δούμε ψυχρά και υπολογιστικά, στις πρώτες εκλογές ας πούμε ότι η ΝΔ παίρνει 40%, κάτι που δεν είναι και πολύ πιθανό. 

Σ' αυτή τη περίπτωση με ποιον θα κάνει κυβέρνηση; με το ΚΙΝΑΛ; αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν το ΚΙΝΑΛ το δηλώσει από τώρα, αλλά αν το δηλώσει, οι προς το κέντρο οπαδοί της ΝΔ θα πουν, γιατί να μην ψηφίσουμε ΚΙΝΑΛ, ώστε να έχουμε κυβέρνηση ΝΔ με ΚΙΝΑΛ και όχι τόσο δυνατή ΝΔ; Αν το κάνουν αυτό θα χάσουν και οι δύο και θα χρειάζονται άλλα δύο κόμματα για να κυβερνήσουν.

Θα τους στηρίξει ο Ρωσόφιλος Βελόπουλος; χλωμό, αυτός είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ; δύσκολο, δεν είμαστε στο 1989 και αν το κάνει θα δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μοιραστεί την εξουσία με το ΚΙΝΑΛ, θα του δώσει για 2 χρόνια την πρωθυπουργία με έναν Βενιζέλο ίσως και τα υπόλοιπα 2 χρόνια θα αναλάβει ο Τσίπρας.

Αν δεν κάνει κυβέρνηση στις πρώτες εκλογές δύσκολα θα έχει ξανά την ευκαιρία στο μέλλον, χωρίς Τσίπρα, γιατί θα αντέξει τις διαδοχικές ήττες;

 

Αυτή η συνεργασία ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ,  θα έχει πιο εύκολα την συνεργασία ΜΕΡΑ 25, ΚΚΕ και Βελόπουλου, θεωρητικά πάντα, ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΚΙΝΑΛ 10%, ΚΚΕ  6%, Μέρα 25 3%, Ελληνική λύση 4%, μιλάμε για ποσοστό 50%, γιατί να μην κάνουν κυβέρνηση αυτοί και να ρισκάρουν δεύτερες εκλογές στις οποίες θα είναι σαν να δωρίζουν την εξουσία στην ΝΔ, γιατί λογικά μπορεί να έχουμε ΝΔ 40% και εκτός βουλής τον Βαρουφάκη, μπορεί και τον Βελόπουλο.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε την απλή αναλογική τα είχε μελετήσει καλά στοχεύοντας στην επιστροφή στην εξουσία και τον διχασμό που θα επακολουθήσει για την ΝΔ με την απομάκρυνση του Μητσοτάκη, στην θέση ΄του ίσως μία σαν την Όλγα Κεφαλογτάννη, ο οποίος όπως και ο πατέρας του δεν μπορεί να κάνει δικό του το κόμμα, θα τον διώξουν αμέσως οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Γενικά αυτή η αισιοδοξία που έχει η ΝΔ δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να επαληθευθεί