Κάθε πρωί ένα πικρό ποτήρι, σήμερα ο θάνατος του David Crosby

Πέφτουμε να κοιμηθούμε και δεν ξέρουμε αν θα ξυπνήσουμε, αυτό συμβαίνει βασικά με τους ανθρώπους κάποιας ηλικίας.

 

Χθες έγραψα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διάφορα θέματα με σκέψεις μου στα καθημερινά, στην πορεία φίλος μου είπε ας τα βλέπεις πιο αισιόδοξα τα πράγματα.

Ναι η αισιοδοξία έρχεται και φεύγει από μέσα μας, όμως 'δεν κατοικεί πια μόνιμα εδώ' όπως θα έλεγε κάποιος με μεγαλύτερο όγκο άποψης.

Σε λίγο θα το πω στον Πετρίδη και αν δεν το έχει ήδη μάθει , θα αφήσει το συνηθισμένο σχεδόν κάθε μέρα επιφώνημα γι' αυτούς που φεύγουν και έγραψαν την ιστορία της ζωής μας ''Όχι' αρνούμενος στιγμιαία να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

Ο David Crosby, όπως και πολλοί άλλοι, ήταν ένας πληγωμένος άνθρωπος, βασικά από τον θάνατο μιας κοπέλας του σε τροχαίο όταν ήταν νέος.

Στην μουσική μεγαλούργησε, συμμετείχε στους Byrds στην καταπληκτική περίοδο τους 1964-67 και ήταν από τους δημιουργούς των Crosby, Stills and Nash, δηλαδή σε δύο από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα του ροκ.

Δηλώσεις για τον θάνατο του έκαναν πολλοί μουσικοί, ακόμα και μερικοί από αυτούς που δεν είχε καλές σχέσεις λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του.

 

Αναφερόμενος στα χρόνια του 1960 και στην ταραχώδη ζωή του, ο Κρόσμπι δήλωνε στο περιοδικό Time το 2006 πως «είχαμε δίκιο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα, είχαμε δίκιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχαμε δίκιο για τον πόλεμο και για την ειρήνη (...). Αλλά δεν ξέραμε την τύφλα μας για τα ναρκωτικά, κι αυτό μας κόστισε πάρα πολύ ακριβά».

«Με βαθιά θλίψη έμαθα πως έφυγε ο φίλος μου Ντέιβιντ Κρόσμπι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκρέιαμ Νας, συνεργάτης του επί χρόνια, παρότι οι δυο τους είχαν συχνά σφοδρές μάχες. «Ξέρω πως ο κόσμος τείνει να επικεντρώνεται στο ότι συγκρουόμασταν κατά καιρούς, αλλά αυτό που μέτραγε πάντα περισσότερο για τον Ντέιβιντ και για μένα ήταν η αγνή χαρά της μουσικής που δημιουργούσαμε και η βαθιά φιλία που μοιραστήκαμε», πρόσθεσε ο . Νας.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Προσωπικότητα με πάθη -γυναίκες, ναρκωτικά-, ενσάρκωσε το ρητό «sex, drugs and rock 'n' roll» της γενιάς του. Το 2014, το περιοδικό Rolling Stone θα τον χαρακτήριζε «τον πιο απρόοπτο επιζήσασα της ροκ». Πέρα από την πολύχρονη τοξικομανία του, εξαιτίας της οποίας θα χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος το 1994 την οποία πλήρωσε ο Phil Collins, την ταραχώδη ζωή του σημάδεψαν σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα, ο θάνατος μιας από τις συντρόφους του σε άλλο τροχαίο, οι μάχες του με την ηπατίτιδα, με τον διαβήτη...

Ο Κρόσμπι ήταν πατέρας έξι παιδιών. Ήταν δωρητής σπέρματος για δύο από αυτά, που γέννησε η σύντροφος της τραγουδίστριας της ροκ Μελίσας Έθεριτζ. Άλλο ένα από τα παιδιά του υιοθετήθηκε και δεν γνώρισε τον πραγματικό του πατέρα παρά αφού πάτησε τα τριάντα. Αυτό το παιδί, ο Τζέιμς Ρέιμοντ, θα γινόταν εντέλει συνεργάτης του.

«Θα μου λείψεις φίλε μου», τόνισε αποχαιρετώντας τον Ντέιβιντ Κρόσμπι η Μελίσα Έθεριτζ μέσω Twitter.