Συναγερμός: Πανδημία, ακρίβεια, αβεβαιότητα του πότε θα γίνουν οι εκλογές

Σε ένα παράξενο παιχνίδι που είναι στα μέτρα του Έλληνα, ο Μητσοτάκης δεν ανακοινώνει το πότε θα γίνουν οι εκλογές περιμένοντας ποιος ξέρει τι.

 

Από την άλλη η αντιπολίτευση πιέζει τους τελευταίους μήνες για εκλογές λες και αυτές είναι ένα παιδικό παιχνίδι στο σχολείο που μπορεί να γίνει όποτε το θέλει το κάθε παιδάκι.

 

Προφανώς όχι μόνο τα δύο κόμματα, αλλά όλοι οι πολιτικοί νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ηλίθιους και δυστυχώς συνήθως δικαιώνονται.

 

Αφού ο κόσμος πάντα ξεχνά το τι έχει κάνει ο κάθε πολιτικός και πιστεύει ότι από τα 10.000.000 των Ελλήνων μόνο οι 1000 που είναι πιο κοντά στην πολιτική σαν βουλευτές ή κορυφαία στελέχη είναι αυτοί που μπορούν να λειτουργήσουν την χώρα.

 

Στην πραγματικότητα όμως είναι έτσι; δεν έχει αυτή η χώρα ικανούς ανθρώπους, έχει και πολλούς μάλιστα, ποιος όμως τολμάει να ασχοληθεί με αυτό που αποτελεί σήμερα τον πολιτικό μας πυρήνα;

 

Όσο περνάνε οι μέρες η ένταση θα ανεβαίνει και τα πάντα θα είναι δυνατά σε μια χώρα που οι πολίτες της βλέπουν τον νόμο σαν εχθρό, ανεξάρτητα του πού ανήκουν πολιτικά, ο νόμος γι' αυτούς είναι η παρανομία και αυτό το ενισχύουν οι πολιτικοί.

 

Σας παραθέτω παρέμβαση αγνώστου σε οικονομικό site για την υπόθεση των δανείων, μια παρέμβαση που δεν αμφισβητώ γιατί ξέρω ότι έτσι λειτουργεί ο νόμος, υπέρ αυτών που παρανομούν και καλύπτουν τις παρανομίες τους τα υπόλοιπα κορόιδα, οι πολίτες που δεν μπορούν να αντιδράσουν.

 

Κανονικά αυτοί οι υπουργοί για μένα που λειτουργούν κόντρα στο δημόσιο συμφέρον πρέπει να πηγαίνουν φυλακή, αλλά η δικαιοσύνη βέβαια δεν θέλει τους εκπροσώπους της κλεισμένους σε δωμάτια με κτισμένες πόρτες, ούτε θέλει τα μέλη τους να παθαίνουν διάφορα ατυχήματα.

'Σας παραθετω απο πρωτο χερι περιστατικο  με δανειοληπτη συγγενικο μου προσωπο :Πηρε δανειο 100000 για αγορα κατοικιας.το 2006.Πληρωνε κανονικα  τις δοσεις για περιπου 7-8 ετη  και  το 2013  ( που αρχισε το μεγαλο κακο με το κοκκινισμα των δανειων ) τον συμβουλεψε δικηγορος να σταματησει να πληρωνει  ( ενω ακομα μπορουσε να αποπληρωνει τις δοσεις) και  να μπει στον νομο κατσελη οπερ και εγενετο.Ειχε πληρωσει  μεχρι τοτε περιπου 60000 και χρωστουσε ακομα περιπου 40000 συν τοκους 10000-15000  δηλαδη χοντρικα πανω απο   50000.Η αποφαση βγηκε απο το δικαστηριο  τον προηγουμενο μηνα   και ηταν η εξης :  Συνολικο ποσο οφειλης για την εξψφληση του δανειου 4560 τα οποια θα αποπληρωθουν μετα το 2028 σε 120μηνιαιες  δοσεις των 38  ΕΥΡΩ' .

Άλλος του απαντά:

'σίγουρα από το 2013, χρησιμοποιούσε το σπίτι, των ονείρων του, χωρίς δόση χωρίς ενοίκιο, έτσι? Δηλ 2013-2022=9 χρόνια ήτοι 108μην, δηλ 108*450€=48500€ το ελάχιστον όφελος που είχε! Συν 40000-4560=33450€ όφελος από υπόλοιπο κεφάλαιο μείον αυτά που του όρισαν να πληρώσει, συνολικά δηλ ο μάγκας γνωστός σου, απόκτησε σπίτι με 100000-(48500+33450)=17550€ συν υποθέτω 20000€ που είχε δώσει Αντε 40000€χονδρικα. Εύγε Νεοέλληνα!! (που μπορούσε να πληρώσει ε?). Πόσο μαλακά πρέπει τώρα να αισθάνεται, αυτός που δεν πήρε δάνειο κ πλήρωνε ενοίκιο όλα αυτά τα χρόνια, πόσο μλκ αυτός που πλήρωνε τις δόσεις του, γιατί πχ ήταν ΔΥ κ δεν μπορούσε να μπει στον νόμο Κατσέλη, πόσο μλκ μπορεί να αισθανθεί ο κάθε συνταξιούχος που πλήρωσε με περικοπές, για να ανακεφαλαιοποιηθουν οι τράπεζες, που δεν τις άφησαν να διεκδικήσουν τα εφειλομενα! Πόσο εντελει μλκ πρέπει να αισθάνεται ο μικροομολογιουχος κ ο κάθε ένας που πλήρωνε ΕΝΦΙΑ, για να γίνεται μέσω του Ν Κατσέλη αναδιανομή εισοδήματος? Μιλάμε δηλ για πολλούς μλκ που πλήρωσαν την Κατσέλη εντελει!'

Από την άλλη στο γήπεδο της ΑΕΚ υπάρχει πολεμική ατμόσφαιρα με πολλά καπνογόνα, επικίνδυνα για παίκτες και πολίτες και τα αθλητικά media γράφουν ωραία ατμόσφαιρα, τώρα καπνογόνα δίπλα στους παίκτες. 

 

O Μητσοτάκης πρέπει να κάνει εκλογές  τον Φεβρουάριο, επαναληπτικές αν χρειασθούν το Μάρτιο και  τρίτες, αν χρειασθούν, γιατί μην ξεχνάμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται τον Απρίλιο.

Αν αυτό το σενάριο επαληθευθεί, δηλαδή των 3 εκλογών, η τρίτη θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, ή το φθινόπωρο, αν η πρώτη γίνει τον Απρίλιο, ή τον Μάιο.

Αν πάμε μέχρι το φθινόπωρο, το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο στην οικονομία.

 

Μπορεί βέβαια να τις ορίσει από τώρα, να πει ας πούμε 8 Ιουλίου, αλλά όχι αβεβαιότητα, αυτό δεν κάνει καλό στην χώρα.

Βέβαια αυτοί ξέρουν σίγουρα καλύτερα από εμένα το τι τους συμφέρει, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το καλό της χώρας.

 

Παράλληλα όμως θα πρέπει να δεσμεύσει με νομοσχέδιο την χώρα να κάνει υποχρεωτικά εκλογές κάθε 4 χρόνια σε μήνα που θα επιλέξουν και θα συμφωνήσουν όλοι.

 

Αυτά τα καραγκιοζιλίκια  να ζητά η εκάστοτε αντιπολίτευση εκλογές μερικούς μήνες μετά την διεξαγωγή τους, δεν είναι για χώρες με το επίπεδο της Ελλάδας.