Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η ειρήνη

Διαβάζουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα καθημερινά θύματα και μας πιάνει τρόμος. Ουκρανοί και Ρώσοι πέρυσι τέτοιο καιρό πέρναγαν αμέριμνοι τις γιορτές και τώρα πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν αν θα ζουν αύριο το πρωί.

 

Καλή είναι η υγεία και η αγάπη, αλλά χωρίς ειρήνη τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο. Δυστυχώς ο άνθρωπος συνήθως πολεμάει για λόγους που είναι αντίθετοι με την βούληση της κοινής γνώμης και οδηγείτε σε πολέμους που όταν τελειώνουν όλοι καταλαβαίνουν την ματαιότητα τους.

 

Το θέμα με τον πόλεμο για όλους τους λαούς, ακόμα και αυτούς που θεωρητικά δεν κινδυνεύουν άμεσα λόγω γεωγραφικές θέσης είναι ότι πολλές φορές είναι απρόβλεπτος και μπορεί να ξεκινήσει κάποιο πρωινό χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση.

 

Πολλές χώρες βέβαια έχουν πια επαγγελματικούς στρατούς, αλλά ένας νέος που πάει στρατιώτης γιατί συνήθως έχει οικονομική ανάγκη, δεν μπορεί να φαντασθεί ότι μπορεί να χάσει την ζωή του την άλλη μέρα.

 

Θα εμπεδωθεί ποτέ μια παγκόσμια ειρήνη; μάλλον ποτέ, ο άνθρωπος αγαπάει θεωρητικά την ειρήνη, κάνει συχνά πόλεμο σπίτι του με τους δικούς του, με τα παιδιά του, στο οικογενειακό του περιβάλλον, παντού.

Καλή χρονιά!