2023 χρονιά εκλογών, ποιος θα κυβερνήσει

Αυτές οι εκλογές έχουν ένα φανατισμό που δεν έχει ζήσει η χώρα μετά την μεταπολίτευση.

 

Το διαδίκτυο δίνει βήμα στον κάθε πικραμένο να εκφράσει τα χειρότερα του ένστικτα και το μίσος που κυκλοφορεί εναντίων ορισμένων πολιτικών δεν έχει ιδιαίτερη λογική και ποτέ δεν αιτιολογείται.

 

Η χώρα δεν διανύει την περίοδο με τους καλύτερους πολιτικούς, αλλά και οι πολίτες της πια ζουν σε διαφορετικές συνθήκες, πανδημίες, οικονομικές αλλαγές που έχουν στριμώξει αρκετά ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτό μην σας ξεγελάνε, δεν θα αλλάξει σημαντικά όποιος και να κάνει κυβέρνηση.

 

Η δουλειά που έκανε ο Πιερρακάκης θα συνεχισθεί και από την επόμενη κυβέρνηση και δεν θα είναι εύκολο να ξεφύγει από την εφορία ο οποιοσδήποτε, μόνο στην παροχή υπηρεσιών υπάρχει ακόμα μια μεγάλη τρύπα, αλλά κι εκεί θα βρεθεί η λύση για την κάθε κυβέρνηση, αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε το διαδίκτυο, ο απόλυτος έλεγχος στην ζωή των ανθρώπων.

 

Η οικονομία δεν θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στις εκλογές, λίγο πολύ αρκετοί είναι αυτοί που βολεύονται με διάφορους τρόπους, όπως και αυτοί που δεν θέλουν να χάσουν την ησυχία τους και τα κεκτημένα τους.

Αυτό που θα κρίνει τις εκλογές είναι οι σχέσεις μας με την Τουρκία, όποιος πείσει το εκλογικό σώμα ότι θα χειρισθεί καλύτερα μια πιθανή κρίση, αυτός θα κερδίσει τις εκλογές.

Όπως έχουν τα πράγματα έχει δίκιο να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να κάνει κυβέρνηση, όμως δύσκολα τα άλλα κόμματα θα του δώσουν βοήθεια αν δεν πάρουν σημαντικό μερίδιο από την εξουσία, δηλαδή πρωθυπουργός, όχι από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα υπουργεία ίσως μισά μισά, δηλαδή μισά στο ΣΥΡΙΖΑ και μισά στους υπόλοιπους. Με ποιους θα κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; με ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25 και ΠΑΣΟΚ, όλοι μαζί μπορούν οριακά να είναι πάνω από 50%, διαφορετικά όλοι αυτοί θα πρέπει να συνεργασθούν με την ΝΔ, ή τουλάχιστον οι μισοί, ή μόνο το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και με την Ελληνική λύση θα μπορούσε να συνεργασθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι τουλάχιστον λέει η προϊστορία, δεν νομίζω να είναι πιο δεξιός ο Βελόπουλος από τον Καμένο. Αν πάμε σε δεύτερες εκλογές τα κόμματα αυτά θα χάσουν πολλές βουλευτικές έδρες κάτι που δεν θα αρέσει στους εκλεγμένους την πρώτη Κυριακή.

Η μόνη περίπτωση να αλλάξει αυτό θα είναι να καταφέρει να περάσει η ΝΔ το 42-43% και να δυσκολέψει την απόφαση για τους άλλους, πάντως μυρίζει μπαρούτι και αυτές οι εκλογές, πρώτες ή δεύτερες είναι πιθανόν ότι  θα φέρουν αλλαγές στις ηγεσίες των κομμάτων.

 

Μερικοί θα με πουν άσχετο, εδώ βρίζουν τους πεθαμένους της χρονιάς που βάλαμε, η ουσία είναι να πάτε να ψηφίσετε ό,τι θέλετε και να σεβαστείτε το αποτέλεσμα, έτσι είναι οι εκλογές, κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει, όπως στον αθλητισμό, δεν κερδίζει πάντα ο ίδιος.

Πιθανή ημερομηνία, ο Απρίλιος, έτσι δείχνουν όλα.

 

Καλή χρονιά!