Τινάζουν οι κυβερνήσεις μας την 'μπάνκα στον αέρα' πριν από τις εκλογές

Έχει γίνει συνήθεια πια όλες  οι κυβερνήσεις να κάνουν ό,τι μπορούν πριν από κάθε εκλογές ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να επανεκλεγούν, ή να τροποποιούν το εκλογικό μας σύστημα, έτσι ώστε να δυσκολέψουν τον αντίπαλο.

Οι επερχόμενες εκλογές έχουν την πιθανότητα να οδηγήσουν την χώρα σε μια περίοδο ακυβερνησίας όποιο και να είναι το πρώτο κόμμα, αφού είναι απίθανο να ξεπεράσει κάποιος το 50%.

 

Από την άλλη οι συνεχείς παροχές και η παράλληλη προτροπή της εκάστοτε αντιπολίτευσης για κάτι περισσότερο μπορεί να προκαλέσει επιστροφή στις συνθήκες του 2011 και ένα ή περισσότερα νέα μνημόνια.

 

Τα κόμματα βέβαια δεν σκάνε ιδιαίτερα γι' αυτό, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία για να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους τους και ειδικά αυτοί που είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στα κόμματα τους, αδιαφορώντας για το αν οι ενέργειες τους θα είναι επιβλαβείς για την χώρα.

Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στον 21ο αιώνα, πριν οι κυβερνήσεις εξυπηρετούσαν βέβαια τους ψηφοφόρους τους κατά την διάρκεια της θητείας τους, αλλά σπάνια άλλαζαν τους κανόνες για να προσελκύσουν ψηφοφόρους. 

Τώρα όλα τα κόμματα πλειοδοτούν στο δώσε, αδιαφορώντας για το ποιος πληρώνει, συνήθως βέβαια τα κορόιδα είναι οι απλοί μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.