Πιστεύετε στην δύναμη της μουσικής;

Τι μπορεί να σημαίνει η μουσική για έναν άνθρωπο, για μερικούς από εμάς σημαίνει τα πάντα, σ' αυτήν αφιερώσαμε με διάφορους τρόπους το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας, μέσω αυτής γνωρίσαμε τους καλύτερους μας φίλους, τις γυναίκες μας και δημιουργήσαμε οικογένεια, τα πάντα.

Παραμένουμε ερωτευμένοι μαζί της σαν μόνιμοι 16ρηδες και προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε όλες τις εξελίξεις. Άκουσα πρόσφατα το Fire and Rain που έγραψε ο James Taylor όταν ήταν 21 έτους και έλεγα στον Γιάννη Πετρίδη  ότι οι σημερινοί νέοι δεν έχουν τα ίδια οράματα, αλλά όπως ισχυρίσθηκε είναι δημιουργικοί σε άλλα πεδία, όπως οι υπολογιστές.

Ωραία είναι τα αεροπλάνα, τα τρένα, τα αυτοκίνητα, οι υπολογιστές και όλες οι μηχανές, αλλά δεν είναι μουσική, η μουσική δεν είναι μηχανή, είναι συναίσθημα, αδιάκοπος έρωτας και δίνει διέξοδο σε όλες τις ανθρώπινες  αισθήσεις.

Σ΄ αυτό το ταξίδι, που ήδη χρονικά με διάφορους τρόπους είναι δίπλα σας εδώ και 48 σχεδόν χρόνια.

Το 2022 δεν είναι 1980, τότε ήταν ίσως πιο εύκολα για μας αφού για πολλά χρόνια, χωρίς αυτό να θεωρηθεί αλαζονικό,  δεν υπήρχε έντονος ανταγωνισμός σε ό,τι κάναμε, σήμερα όλα είναι συγκεντρωμένα στους 5-10 μεγάλους που ελέγχουν τα media και εμείς προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου, προωθώντας στην ουσία αυτό που αγαπάμε από μικροί, την μουσική. 

Υπάρχουν ακόμα πολλοί που ενδιαφέρονται για την μουσική, όμως αυτό αφήνει αδιάφορους τους μεγάλους ομίλους οι οποίοι βλέπουν ότι δεν έχει επιρροή στις μάζες, όπως .η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, η πολιτική, το ποδόσφαιρο ή έστω το μπάσκετ και μερικά ακόμα που για διάφορους λόγους ενδιαφέρουν μικρούς και μεγάλους.

Προσπαθούμε, δεν έχουμε παράπονο από πλευράς προσέλευσης κόσμου, εκεί που είμαστε αδύναμοι είναι στον τρόπο του να προσελκύσουμε όσους έχουν την δυνατότητα να μας στηρίξουν οικονομικά, μερικούς μήνες αυτοί δεν ξεπερνούν τους 10 και σε αξία τα 50 ευρώ, έτσι είναι οι Έλληνες μας λένε αυτοί που είναι μέσα στα πράγματα των media πιο πολύ από εμάς. Ο Έλληνας μπορεί να στείλει εκατομμύρια για κάτι που θα του προκαλέσει, έστω ψεύτικα συγκίνηση από μια καμπάνια ΜΚΟ που προωθούν τα media, αλλά δύσκολα θα δώσει 1 ευρώ σε κάποιον που θα σκεφτεί ότι πάει να τον πιάσει κορόιδο.

 

Δεν πειράζει, θεωρούμε την αγάπη και το ενδιαφέρον σας δεδομένο, τα λεφτά δεν έχουν και τόσο σημασία, είναι ίσως ματαιοδοξία η προσπάθεια απόκτησης τους σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτόν που σου επιτρέπει να ζήσεις..

Καλές γιορτές σε εσάς και τις οικογένειες σας.

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5