Η διαφθορά μόνιμη μάστιγα για την Ελλάδα

Όλοι οι πολιτικοί που αναλαμβάνουν πρωθυπουργοί μας λένε σε κάποια φάση της θητείας τους ή στην προεκλογική περίοδο ότι θα πατάξουν την διαφθορά, κανείς βέβαια και ποτέ δεν τόλμησε καν να προσπαθήσει ή μόλις άρχιζε την προσπάθεια, ένα αδιόρατο τοίχος τον σταματούσε.

 

Η διαφθορά δεν αφορά λίγα άτομα, αυτό είναι το μυστικό της, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όσο και να μας ενοχλεί όλοι προσπαθούμε να ξεγελάσουμε το κράτος, άλλοι για να γλιτώσουν μερικές δεκάδες ευρώ, άλλοι για να αποφύγουν να πληρώσουν εκατομμύρια και πάντα συνήθως, η εκάστοτε αντιπολίτευση παίρνει το μέρος τους, μήπως και κερδίσει μερικές ψήφους.

 

Η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στην χώρα μας για ένα βασικό λόγο, δεν υπάρχουν έλεγχοι και όσοι είναι ελεγκτές, μοιραία μπαίνουν κι αυτοί στο παιχνίδι της διαφθοράς αφού τα χρήματα είναι συχνά πολλά και η τιμωρία ανώδυνη, κάτι σαν το θα σε κάνω ντα που λέγαμε μικροί στα μωρά.

 

Μακάρι για την χώρα μας να αποδειχθούν λανθασμένες οι μέχρι τώρα ενδείξεις για την Ευρωβουλευτή μας, όμως δύσκολα θα γίνει αυτό, οι Ευρωπαίοι δεν συγχωρούν εύκολα τέτοιες ατασθαλίες και δεν ξεκινάνε κάτι αν δεν έχουν πραγματικές ενδείξεις, το ξέρω αλλά δεν το λέω, εκεί δεν έχει πέραση.

 

Τι θα μπορούσε να αλλάξει αυτή τη κατάσταση, για τον Γιάννη Καραλή και την Πωλίνα μάλλον  τίποτα 

Video Url