Steven Spielberg, να εκτιμούμε ό,τι μας χαρίζει η ζωή,

Μίλαγα με τον Πετρίδη για τη νέα ταινία του Spielberg στην οποία περιγράφει την ζωή του μέχρι την ηλικία των 18 ετών και ο Γιάννης την είδε πρόσφατα σε κινηματογραφική αίθουσα μαζί με άλλα 4 άτομα, ναι τόσοι είχαν πάει να δουν την νέα ταινία αυτού του κορυφαίου σκηνοθέτη και μου είπε ότι ο σκηνοθέτης περιγράφει τα χρόνια που έζησε μέχρι τα 18 του και ακούγονται μάλιστα και αγαπημένα του τραγούδια, για το ένα από αυτά μάλιστα, το If You Wanna Be Happy, το οποίο είναι διασκευή,  τρελαίνετε και ο Γιάννης, όπως κι εγώ άλλωστε, ενώ μας άρεσε και το άλλο που αναφέρθηκε με τον James Darren.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, στο σενάριο του The Fabelmans είναι ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας Τόνι Κούσνερ (Άγγελοι στην Αμερική, Καρολάιν ή Αλλαγή), ο οποίος έχει κερδίσει υποψηφιότητες για Όσκαρ για τα σενάρια του για το Λίνκολν και το Μόναχο του Σπίλμπεργκ. Παραγωγός της ταινίας είναι η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Kristie Macosko Krieger (West Side Story, The Post), Steven Spielberg . και ο Tony Kushner . 

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Gabriel LaBelle (The Predator, σειρά American Gigolo) ως 16χρονος επίδοξος σκηνοθέτης Sammy Fabelman. Michelle Williams (Manchester by the Sea, My Week with Marilyn) ως καλλιτεχνική μητέρα του, Mitzi. Paul Dano (The Batman, There Will Be Blood) ως επιτυχημένος, επιστημονικός πατέρας του, Burt. Ο Seth Rogen (Steve Jobs, An American Pickle) ως Bennie Loewy, ο καλύτερος φίλος και επίτιμος «θείος» του Burt των παιδιών Fabelman, και ο υποψήφιος για Όσκαρ Judd Hirsch (Uncut Gems, Ordinary People) ως θείος Boris του Mitzi.

Το καστ του συνόλου περιλαμβάνει την υποψήφια για Όσκαρ Jeannie Berlin (The Heartbreak Kid, Inherent Vice) ως γιαγιά του Sammy από τον πατέρα, Hadassah Fabelman. Η Τζούλια Μπάτερς (Μια φορά κι έναν καιρό… στο Χόλιγουντ, 13 ώρες) ως αδελφή του Σάμι, Ρέτζι. Ο Robin Bartlett (Moonstruck, Lean on Me) ως η γιαγιά του Sammy από τη μητέρα, Tina Schildkraut και η Keeley Karsten (Hunters, Evil Lives Here) ως αδερφή του Sammy, Natalie.

Η μουσική είναι του πέντε φορές βραβευμένου με Όσκαρ John Williams (Schindler's List, Jaws), ο ενδυματολόγος είναι ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Mark Bridges (The Artist, Phantom Thread) και ο σχεδιαστής παραγωγής είναι δύο φορές βραβευμένος με Oscar® Ρικ Κάρτερ (Λίνκολν, Avatar). Το Fabelmans επιμελούνται ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Michael Kahn ACE (Saving Private Ryan, Schindler’s List) και η Sarah Broshar (West Side Story, The Post).