Οι ΜΚΟ με έναν αθόρυβο τρόπο που παίζει όμως σημαντικό ρόλο στην ζωή μας ελέγχουν με τον τρόπο τους ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας προσφέροντας σύμφωνα με κάποιους κοινωνικό έργο ή για όσους δεν συμφωνούν στήνουν μια καλή επιχείρηση που σύμφωνα με τις γνώσεις και την ικανότητα όποιου τις ελέγχει, έχει πολλά πολλά κέρδη που συμβαδίζουν με το κοινωνικό έργο, μικρό ή μεγάλο.
Η λειτουργία τους είναι ένα μέσο άντλησης χρημάτων από τα κράτη, αλλά παράλληλα .και το έργο τους μπορεί να καλύψει κενά που δεν καλύπτει για διάφορους λόγους η πολιτεία.
Αυτές οι εταιρείες έχουν σημαντικό ενεργό ρόλο στην συμπεριφορά της χώρας μας έναντι των παρανόμων μεταναστών, θα πρέπει να εισπράττουν εκατοντάδες εκατομμύρια, ο τζίρος τους θα ξεπερνά κατά πολύ το 1 δις και σε παλαιότερη αναφορά μου σ' αυτές, κάποιος που προφανώς ανήκει ή έχει σχέση με τον χώρο μου είπε, ' ξέρεις πόσο φόρο πληρώνουν οι ΜΚΟ' μα ποιος δεν θα θέλει να πληρώνει 99% φόρο αν βγάζει άνετα 1 δις.
Όταν πριν από χρόνια έψαχνα, όπως πάντα να βρω τρόπο να συντηρήσω αυτήν την σελίδα, που δυστυχώς ψάχνει εδώ και 10 χρόνια να βρει τον δρόμο της, ενώ ουσιαστικά δεν έχει βοήθεια από κανένα, κάποιος μου είπε, γιατί δεν φτιάχνεται μια ΜΚΟ;
Εγώ και ο Πετρίδης ποτέ δεν ήμασταν επιχειρηματίες, γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε ταγμένοι για την μουσική, όχι για να βγάλουμε χρήματα, αλλά επειδή την αγαπάμε, στην πορεία βέβαια για αρκετά χρόνια ζήσαμε καλά, δεν πεινάσαμε, αλλά πολλά χρήματα ποτέ δεν βγήκαν, ούτε μπορούσαν να βγουν με τις 3 και 60 που πλήρωνε η ΕΡΤ, ενώ άλλοι έβγαζαν αρκετά χρήματα σε μερικούς μήνες.
Η φιλοσοφία του Πετρίδη, ήταν και είναι, μπορεί να παίρνουμε χρήματα όπως άλλοι, είμαστε όμως τόσα χρόνια, ενώ οι άλλοι έρχονται και φεύγουν, μόνο που οι άλλοι, συνήθως κοράκια όλων των κομμάτων μέσα σε 2 χρόνια έπαιρναν όσα εμείς σε 20.
Οι ΜΚΟ καλό είναι να υπάρχουν, αλλά καλό είναι να υπάρχει και έλεγχος από το κράτος, στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει έλεγχος σε τίποτα.
Κι από ξένο δημοσίευμα
Οι χρηματοδοτήσεις
Όμως ανάμεσα στις 7 ξένες ΜΚΟ συμπεριλαμβάνονται ορισμένες οι οποίες έχουν απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση DG HOME, όπως η γερμανική ASB, η οποία ασχολείται με κατασκευαστικά έργα, η ελβετική Terre des hommes, τo Danich Council for Refugees, η International Rescue Committee και η OXFAM, με τις οποίες είχε υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2016, όταν είχε έρθει στην Αθήνα ο τότε επίτροπος Ανθρωπιστικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.
Μόνο οι συμφωνίες του 2016 αφορούσαν παρεμβάσεις των συγκεκριμένων οργανώσεων, αλλά και άλλων οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Ερυθρός Σταυρός-Ερυθρά Ημισέληνος και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία είναι από το 2019, το συνολικό ποσό ανεβαίνει στα περίπου 350 εκατ. ευρώ, από τα οποία συνολικά οι ΜΚΟ πήραν γύρω στα 160 εκατ., η Ύπατη Αρμοστεία 130 εκατ., η υπηρεσία ασύλου EASO 26 εκατ., ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης 20 εκατ. και ο Ερυθρός Σταυρός 17 εκατ. ευρώ.