Η 'Κουτσομπόλα' πάντα στην επικαιρότητα

Θυμάμαι στο μακρινό παρελθόν αυτούς που μετέφεραν στις γειτονιές διάφορες πληροφορίες για άνδρες και γυναίκες της γειτονιάς βάζοντας σε πολλές περιπτώσεις να δουλέψει και η φαντασία τους.

 

Όλοι ήξεραν αυτά τα άτομα που περιφέρονταν από σπίτι σε σπίτι και μετέφεραν 'αποκλειστικές' πληροφορίες.

 

Αυτόν τον ρόλο τώρα τον έχει αναλάβει το διαδίκτυο και η μεγαλύτερη κουτσομπόλα είναι το Twitter στο οποίο μπορεί να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει, να βρίζει χυδαία,  χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα.

 

Δεκάδες πληροφορίες κυκλοφορούν κάθε μέρα, με αρκετές από αυτές ίσως να είναι και αλήθεια, όμως γίνεται πια κατάχρηση και μπορεί κανείς να διαβάσει και τα πιο απίθανα πράγματα τα οποία συχνά θίγουν ανθρώπους και καταστάσεις, έχει γίνει ο πλανήτης ένας απέραντος χώρος κουτσομπολιού.

 

Η 'κουτσομπόλα' δεν δραστηριοποιείται πια τόσο στις γειτονιές, αφού οι άνθρωποι, εκτός από τις γειτονιές στις συνοικίες ίσως, δεν έχουν πια επαφή μεταξύ τους.

 

Το περισσότερο υλικό για το κουτσομπολιό αφορά την πολιτική, με συμμετοχή ακόμα και σημαντικών πολιτικών που πιστεύουν ότι με τις φήμες θα πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

 

Αυτό σταδιακά κάνει όλο και χειρότερη την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας που έχει εξελιχθεί σ' αυτό που λέγαμε παλιά Κατιναριό.

 

Μεγάλη ευθύνη έχουν βέβαια και τα ΜΜΕ, ειδικά οι τηλεοράσεις που αναπαράγουν εύκολα οποιαδήποτε φήμη και κάνουν δήθεν βαρύγδουπα ρεπορτάζ. 

Video Url