Όταν θα σταματήσουν να κερδίζουν εύκολα χρήματα από τις συναυλίες, θα ασχοληθούν με την μουσική

Με το θεωρητικό τέλος της πανδημίας οι συναυλίες βρήκαν τον δρόμο τους σε παγκόσμιο επίπεδο, με αρκετό κόσμο και ακριβά εισιτήρια.

Οι καλλιτέχνες που έχουν περάσει τα 70 ζουν ίσως για πρώτη φορά στην ζωή τους ένα είδος ευδαιμονίας αφού οι εμφανίσεις τους κάνουν την μεγαλύτερη εντύπωση και ο κόσμος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τους νεότερους, για να γίνει αυτό μαζεύουν συνήθως καμιά 30ρια ράπερς για να συγκεντρώσουν έναν ικανοποιητικό αριθμό θεατών σε αντίθεση με τα καθιερωμένα μεγάλα ονόματα που παίρνουν και ένα δεύτερο όνομα να ανοίγει τις συναυλίες τους και όλα πάνε μια χαρά.

Εξαίρεση αποτελούν μερικοί λευκοί από τους νεότερους που είχαν μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια  και μπορούν και συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Ed Sheeran, Taylor Swift, Harry Styles έχουν μεγάλη απήχηση, η Swift θα έχει εισιτήρια από 49  μέχρι 449 δολάρια, ποιος να ενδιαφερθεί μετά για τους δίσκους και τις πωλήσεις.

Τα εισιτήρια της Taylor Swift στην νόμιμη 'μαύρη αγορά' στις ΗΠΑ έχουν μεγάλα ποσά, κι εκεί υπάρχουν πολλοί που έχουν χρήματα ενώ άλλοι πεινάνε.

Γι' αυτό οι εταιρείες δεν δίνουν και μεγάλη σημασία στην ανακάλυψη και προώθηση νέας μουσικής, τώρα ζουν σε μία κατάσταση ευδαιμονίας, τα χρήματα έρχονται από μόνα τους και από ελάχιστα μεγάλα ονόματα.

Το 1% των καλλιτεχνών που είναι αυτό που λέμε μεγάλα ονόματα εισπράττουν το 99% των χρημάτων από όλες τις πηγές, αυτός είναι ο σκοπός τους, ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος.