Μακαρθισμός στην Ελλάδα από την ανάποδη; ευχαριστώ δεν θα πάρω

Αυτός ήταν ο αρχικός τίτλος αλλά σκέφτηκα ότι δεν θα είχε καμία τύχη και τον άλλαξα, Υπάρχει Μακαρθισμός σήμερα στην Ελλάδα;

 

Ο Στρατηγός Μακάρθυ στην δεκαετία του '50 έμεινε στην ιστορία για τις διώξεις σε όσους θεωρούσε αντιπάλους στα πολιτικά του πιστεύω.

Αυτή η θλιβερή πλευρά της ιστορίας που άλλαξε προς το χειρότερο την ζωή καλλιτεχνών, και όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής δυστυχώς αναβιώνει σήμερα μέσα από διάφορα κινήματα που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πλήξουν αυτούς που για τους δικούς τους λόγους δεν συμπαθούν ή θεωρούν ότι είναι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

 

Σε μία πρόσφατη έρευνα στην Γαλλία, το 80% των πολιτών αποφάνθηκε ότι στην χώρα τους υπάρχει λευκός ρατσισμός.

Μα θα πει κάποιος οι λευκοί Γάλλοι και άλλες μεγάλες χώρες σαν αποικιοκράτες έκαναν διάφορα και σκότωσαν, εκμεταλλεύτηκαν εκατομμύρια μαύρων στην ιστορία του πλανήτη και βέβαια θα έχει δίκιο, όμως στην ιστορία η κάθε πλευρά έχει τις ευθύνες της και κανείς δεν είναι εντελώς αθώος, αυτό βέβαια δεν αφορά τον φουκαρά μαύρο από την Αφρική που τον είχαν σαν σκλάβο οι λευκοί, αλλά τους Ασιάτες που σε διάφορες φάσεις τις ιστορίας είχαν ρημάξει την Ευρώπη.

 

Ο άνθρωπος είναι ένα άπληστο ζώο που διψάει για δύναμη και πλούτο, από εκεί πηγάζουν όλα, άλλοι λαοί ή κοινωνικές ομάδες από μειονότητες θέλουν επιβολή της ιδεολογίας τους.

 

Στην Ελλάδα, σε όλη την κοινωνία έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο Έλληνας είναι αλληλέγγυος με όλες αυτές τις μειονότητες, είναι όμως έτσι και στην πραγματικότητα; ρωτήστε τους φίλους σας και θα πάρετε τις απαντήσεις σας.

Όποιος τολμήσει πάντως να γράψει ή να πει κάτι για συγκεκριμένες ομάδες ή πολιτικά κόμματα είναι τελειωμένος, σαν τις σφήκες θα του επιτεθούν στο διαδίκτυο, ειδικά στο Twitter που είναι πιο εύκολο να βρίζουν και να γράφουν ό,τι θέλουν αφού δεν υπάρχει έλεγχος.

Όταν δημοσιεύουμε κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους μας; στέλνουν μήνυμα ότι μας εγκαταλείπουν, αυτό γίνετε εδώ και χρόνια και πάντα οι απειλές έχουν σαν αποστολέα αυτούς που πιστεύουν ότι στην ζωή πρέπει να υπάρχει μόνο η ομάδα μας, το κόμμα μας και το εγώ μας.

Εμείς δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις, κάτι που κάνουν όλα τα ΜΜΕ, δηλαδή ένα αριστερό ή δεξιό έντυπο θα δημοσιεύσει τις δηλώσεις του πολιτικού του αντιπάλου. δηλαδή αυτού που δεν υποστηρίζει, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα όλοι υποστηρίζουν κάποιο κόμμα και θα γράψει και την δικιά του άποψη.

Δηλαδή αυτός που μας έστειλε χθες το μήνυμα και ήταν ένας, έστειλε το ίδιο μήνυμα και στον Ελεύθερο τύπο ή την Εφημερίδα των Συντακτών, δεν νομίζω, το στέλνει σε μας γιατί θέλει να μας εκφοβήσει και να γράφουμε μόνο αυτά που εγκρίνει.

 

Εμάς επειδή δεν είμαστε ο τάδε όμιλος απαιτούν να γράφουμε ύμνους μόνο γι' αυτούς που συμπαθούν και όχι την ειδησεογραφία.

 

Αυτή η ολοκληρωτική νοοτροπία έχει εμφανισθεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια και κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα προγράμματα της TV που προσκαλούν κοινό, και σχεδόν πάντα έχουν προσκεκλημένους από εκπροσώπους που στην κοινωνία μας δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 ή αν θέλετε 5%.

 

Στη σύγχρονη Ελλάδα τον ρόλο του στρατηγού Μακάρθυ έχουν πάρει πολλοί Δεκανείς και έχουν την ανοχή της κοινωνίας η οποία φοβάται να αντιπαρατεθεί μαζί τους γιατί ξέρει ότι αν τα βάλεις με ένα σμήνος εντόμων μπορεί να πάθεις ζημιά.

 

Εμείς δεν είμαστε υπέρ ή εναντίων καμίας κοινωνικής ή πολιτικής ομάδας και ποτέ δεν θα πάρουμε θέση υπέρ ή εναντίον, στην ζωή υπάρχει το μαύρο και το άσπρο, χωρίς αυτά τα πάντα θα ήταν διαφορετικά. Ας ζήσουμε με αυτούς που θεωρούμε σαν αντιπάλους μας

 

Αυτό το σμήνος στρέφεται σε ότι είναι αντίθετο μαζί του .όπως νομίζει, από τον απλό καλλιτέχνη μέχρι την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.