Κώστας Ζουγρής: Οι απόψεις ενός αγνώστου

Ο θάνατος του Jerry Lee Lewis κλείνει τον κύκλο των μεγάλων του ροκ που άφησαν την κληρονομιά τους στις επόμενες γενιές.

 

Ο Jerry Lee Lewis δεν είχε την μεγάλη καριέρα που γνώρισαν οι άλλοι, αυτή σταμάτησε ουσιαστικά μετά τον γάμο του με την 13χρονη εξάδελφη του και δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει τους άλλους σε επιτυχία, ήταν όμως αρκετά επιδραστικός για να αφήσει την σφραγίδα του και να ταυτίσει κι αυτός το όνομα του με αυτό που ξέρουμε σαν Rock N Roll.

 

Όλοι αυτοί 'ακούγονται' στις ηχογραφήσεις αυτών που συνέχισαν στο ανάλογο ύφος με αρχηγό τον μεγαλύτερο ίσως όλων Little Richard τον οποίο έχε αντιγράψει και ο Jerry Le Lewis, όπως άλλωστε και όλοι οι μεγάλοι του ροκ, ακόμα και ο Axl Rose..

 

Για όσους έζησαν περίπου σε εκείνα τα χρόνια ο Bruce Springsteen δεν μπορεί να συγκριθεί με φωνές  όπως αυτή του Ben E. King, ειδικά στην περίοδο με τους Drifters είχε ανεπανάληπτες ερμηνείες.

 

Video Url

 

Ο άγνωστος ανήκει στην ομάδα αυτών που απολαμβάνουν το άλμπουμ των Arctic Monkeys και του άρεσε η φράση Don't Let The Sun Catch You Crying που χρησιμοποιούν στο Body Paint ίσως επηρεασμένοι από το τραγούδι των Gerry And The Pacemakers.

 

Video Url

 

Video Url

 

Κι αυτός προτιμά τα πιο γρήγορα τραγούδια της Rihanna που την βρίσκει πιο κοντά στην εποχή μας από την Beyonce, όμως για την ταινία που είναι σίγουρη η επιτυχία της είναι μια χαρά και ιδανικό για τα όσκαρ, που ενδεχομένως θα έχουν υποψήφια και την Taylor Swift κάτι που θα είναι σαν μαγνήτης για την τηλεθέαση.

 

Video Url

 

Αρέσει και σ' αυτόν ο Zach Bryan που έχει μεγάλη επιτυχία για νέο καλλιτέχνη

Video Url