Πώς θα επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν μια σιγουριά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές, αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι θα μπορέσει να κάνει κυβέρνηση, αφού δύσκολα θα έχει ποσοστό υψηλότερο του 37%, αν όχι χαμηλότερο γιατί κανείς δεν ξέρει την ψυχολογία του κόσμου στον χρόνο των εκλογών.

Από την άλλη πλευρά, όλοι οι υπόλοιποι θα συγκεντρώσουν κατά πάσα πιθανότητα ποσοστό εδρών που θα τους επιτρέπουν, αν τα βρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η εξουσία είναι γλυκιά για όλους και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι του λείπει πολύ, έτσι με μια υπόθεση εργασίας μια πρόταση για συγκυβέρνηση στο ΚΙΝΑΛ με πρωθυπουργό τον Ανδρουλάκη, ή κάποιον άλλο της αρεσκείας και επιλογής του, δεν νομίζω ότι θα τους χαλάσει.

Ο Βαρουφάκης μπορεί να μην γίνει υπουργός οικονομικών, ίσως ούτε καν υπουργός, όμως θα γίνει κομμάτι της εξουσίας.

Ο Βελόπουλος έχει πιο πολλά κοινά σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ από ότι με την ΝΔ, ειδικά την συμπάθεια με τον Πούτιν και την επιφυλακτική στήριξη της δύσης στον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της εισβολής στην Ουκρανία.

Από τα ακροδεξιά κόμματα, ίσως μόνο ο Κασιδιάρης να μπει στην βουλή, αλλά αυτόν δεν τον θέλουν και οι 2 πλευρές και δύσκολα θα βγάλει πάνω από 10 βουλευτές.

Το ΚΚΕ υποτίθεται ότι δεν θέλει συνεργασία και με τις δύο πλευρές, όμως... για να σωθεί η χώρα και να επικρατήσουν οι δημοκρατικές δυνάμεις, νομίζω ότι είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά αυτό που δείχνει να είναι το όπλο της ΝΔ είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, αν είναι οριακό το να κάνει κυβέρνηση, ίσως διασπαστεί το ΚΙΝΑΛ και το πετύχει, ο καιρός πλησιάζει και θα μάθουμε τις προθέσεις όλων, πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει καλά στο διαδίκτυο εναντίον   του Μητσοτάκη, το κοινό δεν ενδιαφέρεται αν αυτά που διαβάζει έχουν κάποια βάση, του αρέσει να διαβάζει ότι ο Μητσοτάκης αυτό, ο Μητσοτάκης εκείνο και θέλει ένα στόχο γι' αυτά που του συμβαίνουν και ειδικά η ακρίβεια.

Δεν έχει σημασία αν θα τηρήσει ο Τσίπρας αυτά που έχει υποσχεθεί, ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν τα τήρησε και ο Τσίπρας δεν θα είναι πρωθυπουργός, αφού κι αυτόν δεν τον θέλουν ιδιαίτερα τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και ο κόσμος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.