Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν χρειάζεται όπου οι φοιτητές τηρούν τους νόμους

Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν υπάρχει παρά σε ελάχιστα κράτη στον πλανήτη, πουθενά όμως δεν υπάρχουν φοιτητές που να θέλουν να μην υπακούν στους νόμους, που κτίζουν και αποκλείουν στα γραφεία τους καθηγητές οι οποίοι φοβούνται, όπως και οι δικαστικοί να τα βάλουν μαζί τους, καταστρέφουν την δημόσια περιουσία κάθε φορά που γίνονται φασαρίες μέσα στα πανεπιστημιακά κτίρια και συχνά εμποδίζουν άλλους φοιτητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους.

 

Μια επίσκεψη σε πολλούς πανεπιστημιακούς χώρους θα θυμίσει στους μεγαλύτερους την επαναστατική ατμόσφαιρα που υπήρχε στην δεκαετία του '60 και συχνά οδηγούσε σε ταραχές.

 

Τώρα οι φοιτητές θέλουν να σπουδάζουν στις πολιτισμένες χώρες και όχι να παρακολουθούν συναυλίας διαμαρτυρίας για την παρουσία της αστυνομίας η οποία είναι υποχρεωμένη να φυλάει την δημόσια περιουσία, όχι μόνο στα πανεπιστήμια.

 

Επίσης σε καμία άλλη χώρα δεν έχουν βρει καταφύγιο οι επαγγελματίες που συνήθως είναι παιδιά πλουσίων στις χώρες τους και επιζητούν διέξοδο στην πλήξη τους κάνοντας κόντρες και παρεμβάσεις σε πανεπιστημιακούς χώρους που ανήκουν στους φοιτητές.

 

Βέβαια ο Έλληνας πάντα έβρισκε ελκυστική την αντίσταση κατά του κράτους για οποιοδήποτε λόγο, έχοντας συχνά και την συμπαράσταση πολιτικών κομμάτων που προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους, αλλά και τα περισσότερα ΜΜΕ τα οποία διέπονται πάντα από επαναστατική διάθεση, αρκεί να μην θιγεί ποτέ η τσέπη τους, αγνοώντας ότι η πλειοψηφία δεν είναι τα 20 άτομα που διαμαρτύρονται μπροστά στα ματ, αλλά οι χιλιάδες φοιτητές που δεν παίρνουν την σωστή μάθηση και υστερούν μετά στην αγορά εργασίας.

 

Κανείς βέβαια δεν έχει το θάρρος να πει ότι δεν θέλει να υπάρχει αστυνομία, αλλά το να βλέπεις 70αρηδες σχεδόν καλλιτέχνες να κόπτονται για τα δικαιώματα των ατόμων που προκαλούν μόνιμα καταστροφές τις οποίες πληρώνουν πάντα οι Ελληνες πολίτες είναι υποκρισία, έχουμε κυβερνήσεις ανίκανες να τηρήσουν αυτά που ψηφίζουν και κόμματα που κάνουν τα πάντα για να προκαλέσουν αναταραχή η οποία πιστεύουν ότι φθείρει την κυβέρνηση, το ίδιο πιστεύουν και στο θέμα των παράνομων μεταναστών και σε ότι έρχεται σε κόντρα με την νομιμότητα, αυτά βέβαια όταν δεν είναι κυβέρνηση, γιατί μετά όλα αλλάζουν.

 

Να μην υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία αν οι φοιτητές τηρούν τους κανονισμούς και τον νόμο, όσο όμως θέλουν να γίνουν αυτοί ο νόμος με δικό τους κράτος, η αστυνομία είναι δυστυχώς απαραίτητη.