Ειρήνη Παπά, ήταν μια γυναίκα που ένωνε την αρχαία με την σύγχρονη Ελληνίδα

3 Σεπτεμβρίου 1929-14 Σεπτεμβρίου 2022

Η επιβλητική μορφή της Ειρήνης Παπά σε ταινίες με σενάρια βασισμένα στην αρχαία Ελλάδα και η παρουσία της σε μια σειρά από δίσκους που συχνά είχαν σχέση και με την ιστορία μας, δημιούργησε για πολλούς από εμάς ένα μύθο που την έκανε να ξεχωρίζει από άλλες γυναίκες που είχαν σημαντικές υποκριτικές ικανότητες.

Video Url

 

Η ηθελημένη απουσία της από την καθημερινή επικαιρότητα κράτησε αλώβητη την αξία της στα χρόνια που πέρναγαν και την έκανε να σπάσει την λησμονιά που προκαλεί συχνά το πέρασμα του χρόνου.

 

Για όλους τους Έλληνες ήταν μία και έδειχνε μία Ειρήνη Παπά γύρω στα 40-50, τόσο θα ήταν περίπου στα χρόνια που συνεργάσθηκε με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και πέρασε κι αυτή τον διάδρομο των καλλιτεχνών της Πόλυγκραμ που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από την ζωή.

 

Οι Ωδές και οι Ραψωδίες, όπως και το 666, όλα σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου ήταν αντάξια της υπόλοιπης ζωής της, όπως και η συμμετοχή της στο Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Γιάννη Μαρκόπουλου ο οποίος έχει καταφέρει να μας χαρίσει κι αυτός δίσκους γεμάτους Ελλάδα

 

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url