Έχει πετύχει σε κάτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Την θητεία της κάθε κυβέρνησης την κρίνουν λογικά οι πολίτες στις επόμενες εκλογές, συνήθως όμως η εκάστοτε αντιπολίτευση δεν είναι ικανοποιημένη από τα πεπραγμένα της και την κατηγορεί σαν ανίκανη.

 

Έχω, όπως όλοι μας προσωπική άποψη και μπορώ σε γενικές γραμμές να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί στα 3 χρόνια της θητείας της η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι αδυνατεί να  υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί, αν και στους περισσότερους τομείς έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις.

 

Όμως δεν έχει την αποφασιστικότητα να τις εφαρμόσει με συνέπεια να μην φαίνεται αυτό που έχει πετύχει στην πραγματικότητα, όλα αυτά θα δούμε πώς θα τα κρίνει στις εκλογές ο Ελληνικός λαός που δεν φημίζεται βέβαια για την ευθυκρισία του, αλλά για την μετέπειτα γκρίνια σε ότι έχει ψηφίσει.

 

Ξύπνησα με την σκέψη να γράψω ένα κομμάτι για το ψηφιακό έργο της κυβέρνησης που σε εμένα τουλάχιστον φαίνεται πολύ καλό και ειδικά, όπως είναι λογικό στην συνεισφορά του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη.

 

Ρίχνω μια ματιά στα κοινωνικά δίκτυα και βλέπω λυσσαλέα επίθεση εναντίον του για δηλώσεις ή συμμετοχή του, δεν ξέρω ακριβώς, ούτε με νοιάζει, στις υποκλοπές.

 

Ο Πιερρακάκης δεν είναι ακόμα 40 ετών, είναι το παράδειγμα του πώς πρέπει να εξελιχθεί η χώρα παραδίδοντας μεγάλο κομμάτι της εξουσίας σε νέους ικανούς ανθρώπους, ο Πιερρακάκης, ο οποίος έχει καλές σπουδές και σε Αμερικάνικα ιδρύματα, νομίζω ότι είναι λάθος στόχος για την αντιπολίτευση, θα πρέπει να είναι ο πιο πετυχημένος υπουργός της κυβέρνησης. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι τα πάντα τα έκαναν άλλοι, έγιναν υπό την ηγεσία του, ας τον αφήσουμε να κάνει την δουλειά του.

 

Θα πρότεινα μάλιστα στα υποψήφια κόμματα εξουσίας να δεσμευθούν ότι θα τον κρατήσουν σαν υπουργό, μήπως και αλλάξει κάτι σ' αυτή τη χώρα.

 

Όσο για την κυβέρνηση σε παιδεία, υγεία, μείωση της φτώχειας, μεταναστευτικό, υπογεννητικότητα και μερικά άλλα βασικά, θα περίμενα μεγαλύτερη βελτίωση.