Ποιος βρήκε στην Ρόδο το μαγεμένο μενταγιόν του Robert Plant

Ήταν Αύγουστος του 1975, η εκπομπή στην ΕΡΤ έκανε τα πρώτα της ταξίδια κάθε απόγευμα στις 4, οι Led Zeppelin στο αποκορύφωμα της καριέρας του και ο Robert Plant να κάνει διακοπές στην Ρόδο.

 

Ο Robert Plant, η γυναίκα του Maureen, τα δύο τους παιδιά και η κόρη του Jimmy Page, Scarlet, είναι στη Ρόδο για διακοπές.

Στις 4 Αυγούστου 1975, το νοικιασμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Plant ξέφυγε από το δρόμο και προσέκρουσε σε δέντρο.

Ο Plant έσπασε τον αστράγαλο του και τον αγκώνα του. Η γυναίκα του είχε κατάγματα στο κεφάλι, στη λεκάνη και στα πόδια. Η επτάχρονη κόρη τους Carmen σπάει τον καρπό της ενώ ο τετράχρονος αδερφός της που θα πεθάνει στην επόμενη χρονιά, σπάει το πόδι του.

 

Ήταν η εποχή που το συγκρότημα είχε τα μπλεξίματα με την μαύρη μαγεία και τα διάφορα σύμβολα.

 

Ο Plant και η οικογένεια του μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Λονδίνου και ο Γιάννης Πετρίδης βρέθηκε στην Ρόδο στο σημείο της σύγκρουσης να ψάχνει το μαγικό χαμένο μενταγιόν του Robert Plant που έκανε σαν τρελός για την απώλεια του, τελικά δεν βρέθηκε το μενταγιόν και ίσως έτσι χάθηκε η ευκαιρία να δημιουργηθεί μία φιλία.

Ο Γιάννης θυμάται ακόμα την ανησυχία του τραγουδιστή για την απώλεια του μενταγιόν που έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ζωή του εκείνη την εποχή, μπλεξίματα που δεν του βγήκαν σε καλό γιατί εκτός από την σύγκρουση, πέθανε και ο 5χρονος γιος του στον επόμενο χρόνο, το 1976.

Ποιος ξέρει ποιος έχει σήμερα στην κατοχή του αυτό το μενταγιόν σε κα΄ποια από τις περιοχές της Ρόδου ή κάπου αλλού.

 

Video Url