Τα πάντα πια διχάζουν τους Έλληνες

Με την γνωστή ευφυΐα που έχουμε οι σύγχρονοι Έλληνες, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να επαναληφθεί το φαινόμενο του εμφυλίου πολέμου από το οποίο έχουν περάσει βέβαια 73 χρόνια.

 

Όμως η περιοχή των Βαλκανίων ιστορικά δεν είναι ανάγκη να πάει τόσο πίσω για να δει ανάλογα φαινόμενα, πολλοί από τους γειτόνους μας είχαν ανάλογες και χειρότερες εμπειρίες. 

 

Η οικονομική κρίση έχει εντείνει την αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών των κομμάτων και η δίψα για εξουσία η οποία σταθερά προσφέρει σε όλα τα κόμματα την ευκαιρία να δίνουν στους οπαδούς τους αυτό το κάτι που όλοι πάντα ζητούσαν από την εξουσία και ας περνούν τα χρόνια και ας γινόμαστε δήθεν πιο Ευρωπαίοι.

Τα έχουν βρει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και τσακώνονται οι Συριζαίοι με τους Νεοδημοκράτες, ενώ και τα δύο κόμματα έχουν γεμίσει από Πασόκους, τους οποίους με κάθε ευκαιρία κατηγορούν.

Αντιπαραθέσεις για τις φωτιές και τις ευθύνες της κυβέρνησης που επισημαίνει όχι μόνο ο απλός πολίτης, αλλά και επώνυμοι, οι οποίοι συχνά βέβαια, αναλογικά πέφτουν κι αυτοί θύματα των πυρκαγιών

 

Αντιπαράθεση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, άλλοι υποστηρίζουν τους Ρώσους, σαν να είμαστε στην εποχή του Στάλιν και άλλοι τους Ουκρανούς, αφού τους υποστηρίζουν οι Αμερικάνοι.

 

Διαφωνίες με την πανδημία, το μεταναστευτικό, τις δικαστικές υποθέσεις που έχουν πολιτική χροιά, όχι όλες, τα πάντα, για όλα διαφωνούμε και σαν να ζούμε στην αρχαία Ρώμη, παρακολουθούμε την αρένα του διαδικτύου με τους Συριζαίους να υποστηρίζουν αυτούς που θεωρούν αδύνατους και ευάλωτους και τους δεξιούς το κατεστημένο.

 

Αυτό δεν βγαίνει πάντα σε καλό και οι επόμενες εκλογές μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις γιατί υπάρχουν αρκετοί πολίτες που πιστεύουν ότι είναι κάτι σαν τον Ζορό και θέλουν να τιμωρήσουν τους κακούς.