Εσείς είσαστε οπαδοί του αόρατου κόμματος;

Τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί το κίνημα των οπαδών ενός αόρατου κόμματος που ποτέ οι οπαδοί του δεν εκδηλώνουν τις πραγματικές τους προθέσεις, αλλά απλά επικρίνουν, συνήθως την ΝΔ και όποτε υπάρχει λόγος και το ΠΑΣΟΚ.

Μου γράφει ένας από αυτούς που παρακολουθούν τις σελίδες μας, βρήκες τον τρόπο να γράψεις τα πολιτικά σου με τον Λεξ. Εγώ δεν κρύβω ότι πιστεύω πως και τα 3 πρώτα κόμματα δυστυχώς δεν έχουν την ικανότητα να βγάλουν την χώρα από την κρίση, επίσης θεωρώ περιττά τα υπόλοιπα που είναι στη βουλή αφού το καθένα έχει τα 'θέματα' του, δεν είμαι αναρχικός, πιστεύω στην δημοκρατία, ψηφίζω, όμως νομίζω ότι όλοι με κοροϊδεύουν και κουράστηκα, ναι δεν βρίζω τον Μητσοτάκη, δεν κυβερνά και στην καλύτερη περίοδο, κάτι προσπαθεί, ξέρει τα προβλήματα, αλλά δεν θέλει να συγκρουσθεί με κανένα, μας κυβερνά ένας αριστεροδεξιός, ακριβώς όπως πριν ο Τσίπρας που είδε την πραγματικότητα, αλλά η ισορροπία είναι απλά πολιτική. 

 

Όλοι φοράνε τον μανδύα του αγανακτισμένου, ντρέπονται όμως ή δεν θέλουν να πουν ποιο είναι το κόμμα που υποστηρίζουν γιατί έτσι θα χαθεί αυτή η δήθεν μαγεία που τους περιβάλλει. 

 

Έχετε δει ποτέ ας πούμε να πει ποτέ κάποιος από τα κορυφαία μας ονόματα στο τραγούδι ποιο είναι το κόμμα που υποστηρίζει; νομίζω ποτέ, ίσως μόνο ο Δεληβοριάς και ο Αδαμαντίδης, να έχουν δηλώσει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, ο Ρουβάς μάλλον πρέπει να έχει πει ότι είναι ΝΔ, ακόμα και ο Ξαρχάκος δεν λέει ότι είναι ΝΔ, ποτέ δεν λένε ότι είμαι αυτό το κόμμα, ο Λεξ τώρα, ξέρει κανείς τι υποστηρίζει; αόριστα στρέφεται με τους στίχους του απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό που είναι ο εχθρός του λαού, επειδή όμως τραγουδά και σε περιόδους που είναι διαφορετικά κόμματα στην εξουσία, κανείς δεν ξέρει το τι πιστεύει.

 

Ξέρετε τι ψηφίζει ο κάθε καλλιτέχνης που υιοθετεί μια αόρατη θέση που πρέπει να είσαι μάγος να την αποκρυπτογραφήσεις;

 

Ο απλός κόσμος που μάλλον υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, σπάνια λέει είμαι ΣΥΡΙΖΑ' απλά βρίζει η επικρίνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 

Εύκολα όμως κολλάνε ταμπέλες στους αντιπάλους τους, όσοι δεν είναι μαζί τους, αν δεν είναι φασίστες, είναι τουλάχιστον δεξιοί ή Πασόκοι, κόμματα που δεν έπρεπε να υπάρχουν, αντίθετα δεν έχουν τα ίδια συναισθήματα για τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής, καλά το ΚΚΕ δεν το αγγίζουν για διάφορους λόγους..

 

Όλοι λοιπόν είναι ουδέτεροι, αυτό δεν είναι καλό για την δημοκρατία, όλοι πρέπει να ψηφίζουν, όποιο κόμμα θέλουν, έτσι θα μείνει ζωντανή η δημοκρατία, με το να επικρίνουμε αόριστα 'τους κακούς' δεν βοηθάμε το μέλλον μας.