Τα πρωινάδικα της TV εκθειάζουν τα χθεσινά τηλεοπτικά μουσικά βραβεία που είχαν αρκετό ξύλο

Από την εμφάνιση της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ένα ραδιόφωνο και ένας τηλεοπτικός σταθμός  κράτησαν ψηλά την προώθηση  του μέτριου χαζοχαρούμενου Ελληνικού και ξένου τραγουδιού και δημιούργησαν μία αδιάφορη γενιά που διασκεδάζει ακούγοντας και βλέποντας παραγωγές χαμηλού επιπέδου, που στο ραδιόφωνο είχαν σαν βάση τις δήθεν διασκευές σε γνωστά ξένα τραγούδια και στην TV ωραία νεαρά κορίτσια και αγόρια που προωθούσαν τα νιάτα και όχι την μουσική τους.

 

Αυτό σταδιακά οδήγησε στην πλήρη απαξίωση της μουσικής που σήμερα απασχολεί ελάχιστους και βρίσκει ανταπόκριση σε δήθεν οργισμένους  τράπερς που έχουν αναγάγει σαν κορυφαία μουσική ένα είδος που δεν έχει την ανάλογη ανταπόκριση εκεί που ξεκίνησε.

Αρκετοί από αυτούς τους μουσικούς που ασχολούνται με το τραπ, δεν είναι και ιδιαίτερα ευτυχισμένοι στην καθημερινή τους ζωή και δεν έχουν και το καλύτερο τέλος.

 

Τα τηλεοπτικά βραβεία, κάθε χρόνο, σταθερά με σχεδόν μόνιμο παρουσιαστή έναν τηλεοπτικό, δήθεν αστέρα, που σε ανάλογες εκπομπές σε ξένα κανάλια δεν θα σερβίριζε ούτε καφέδες, απολαμβάνουν της εύνοιας των εκπομπών στα μεγάλα κανάλια, προφανώς για λόγους που υποπτευόμαστε, και είναι οι ίδιοι που αφορούν τον έλεγχο όλων των Ελληνικών ΜΜΕ τα οποία ανήκουν σε μερικές οικογένειες και κατευθύνουν τις τύχες μας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη, όμως διαμορφώνουν και το γούστο μικρών και μεγάλων που έχουν πια αποκτήσει μία κουλτούρα που κινείται καθημερινά γύρω από τα σαβουράηβορ και τα άλλα reality που είναι αντίγραφα των ξένων.

 

Τι θα θέλαμε; όχι βέβαια μόνο ΕΡΤ και κουλτούρα, αλλά προώθηση και της κουλτούρας την οποία για πολιτικούς λόγους επικρίνουν συνήθως τα ΜΜΕ.

 

Η ΕΡΤ είναι σήμερα στο καλύτερο επίπεδο της, από την δεκαετία του '70 ίσως έχει να παρουσιάσει τέτοιο πρόγραμμα, όμως ελάχιστα απασχολεί τα ΜΜΕ που δεν έχουν μαζί της βέβαια κοινά συμφέροντα.

 

Τα χθεσινά επεισόδια έδειξαν για μία ακόμα φορά το πραγματικό πρόσωπο μιας μουσικής που δεν έχει φίλους σαν μουσική, αλλά σαν συμπεριφορά και δεν είναι το καλύτερο για τους νέους μας και ας εκθειάζουν τα βραβεία οι γλάστρες παρουσιάστριες κάθε πρωί.