Γιάννης Πετρίδης: Για εμένα είναι κάθε μέρα, ημέρα μουσικής

Με αφορμή την χθεσινή μέρα μουσικής στην Ευρώπη:

«Για εμένα είναι κάθε μέρα, ημέρα μουσικής, οπότε δεν ξέρω τι να διάλεγα για σήμερα, υπάρχουν τόσο υπέροχα πράγματα από διάφορα είδη μουσικής» τόνισε μιλώντας για την σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο κορυφαίος μουσικός παραγωγός, με την μακροβιότερη μουσική εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο Γιάννης Πετρίδης.

«Ίσως αυτές οι ημέρες να έχουν νόημα για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που η καθημερινότητα δεν τους αφήνει να επικεντρωθούν σε πράγματα όπως η μουσική. Απλά τους θυμίζει ότι υπάρχει και η μουσική.

Γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την μουσική, απλά τους θυμίζει ότι υπάρχει αυτή η υπέροχη αίσθηση όταν ακούς μουσικά κομμάτια» συμπλήρωσε ο κ. Πετρίδης.

Παρακολουθώντας ιστορικά την μουσική των τελευταίων 100 χρόνων, υπήρξαν 2 παγκόσμιοι πόλεμοι και τόσοι άλλοι πόλεμοι οι οποίοι κατά καιρούς επηρέασαν την μουσική, ιδιαίτερα ο πόλεμος στο Βιετνάμ, σημείωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι ήταν δεκάδες οι καλλιτέχνες που με τον δικό τους τρόπο σχολίασαν μέσα από τα τραγούδια της εκείνη την εποχή.